Sport

SELEKTOR SRBIJE PODNIO OSTAVKU Peruničić napustio tim koji je vodio

Rukometaši Crvene zvezde ostali su bez trenera poslije svega dva kola domaćeg prvenstva, pošto je selektor reprezentacije Srbije Nenad Peruničić podnio ostavku na tu poziciju.

SELEKTOR SRBIJE PODNIO OSTAVKU Peruničić napustio tim koji je vodio
Foto: Clemens Bilan/EPA

Do ovakvog spleta okolnosti došlo je zbog toga što je Zvezda poražena u prva dva kola rukometne lige, što je pošlo za rukom jedino još i Šamotu. Sada već bivši trener crveno-bijelih bio je jasan tokom davanja ostavke.

Više nisam trener Zvezde, to je najbolje za klub i za mene. Drugačije igrači reaguju na mene, da li je to strah ili šta, ne znam. Probaćemo na ovaj način da razdrmamo ekipu – objasnio je Peruničić.

Legenda srpskog rukometa potom se osvrnula analizi poraza od leskovačke Dubočice sa 24:21.

– Vidjeli ste način na koji smo igrali, na koji smo izgubili. Bili smo obezglavljeni, napravili smo veliki broj tehničkih grešaka, loše smo odigrali kontre i polukontre, sve u svemu, veoma loše izdanje. Izgledali smo kao da nemamo odrađena dva zajednička treninga, što je za mene kao trenera poražavajuće imajući u vidu šta sve radimo – dodao je Peruničić.

Sa druge strane spektra, Dubočica ovom pobjedom dijeli prvo mesto sa pančevačkim Dinamom, pošto oba kluba imaju po četiri boda, dok su ispod njih sa po dva Partizan, Obilić, Novi Pazar, Kikinda, Železničar, Proleter, Rudar i Spartak.