Društvo

SELIDBA OD ŠEST MILIONA KM Republički zavod za statistiku dobija nove prostorije

Vlada Republike Srpske je prije nekoliko mjeseci izdvojila 25 milona KM za realizaciju nekoliko projekata, od kojih je jedna bio i kupovina poslovnog prostora za Republički zavod za statistiku.

SELIDBA OD ŠEST MILIONA KM Republički zavod za statistiku dobija nove prostorije
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Za ovaj projekat izdvojeno je 6,2 miliona maraka, a neki od poslanika su zatražili detaljnije iznoformacije u ovom ulaganju Vlade RS.

Gdje se nalazi prostor Republičkog zavoda za statistiku i kolika je vrijednost kvadratnog metra s obzirom da je u 2019. utrošeno šest milona KM za nabavku istog – glasilo je poslaničko pitanje poslanika SDS, Zorana Vidića Ministarstvu finansija Republike Srpske.

Iz Ministarstva finansija su podsjetili da je Republički zavod za statistiku proveo postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača, te proslijedili njihov odgovor.

– Prostor Republičkog zavoda za statistiku nalazi se u poslovnom kompleksu u Ulici Vladike Platona u Banjaluci. Jedinična cijena poslovnog prostora, po metru kvadratnom, iznosi 3.950 KM bez PDV. Jedinična cijena parking garaže, po metru kvadratnom, iznosi 1.000 KM bez PDV – navedno je u odgovoru objavljenom na zvaničnoj stranici Narodne skupštine Republike Srpske.