Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Šeranić: Dragocjena iskustva Zavoda “Dr Miroslav Zotović” kao uspješne ustanove

Društvo
Autor:

foto Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić posjetio je Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović” u Banjaluci, gdje je održan sastanak sa direktorom ove zdravstvene ustanove Goranom Talićem i njegovim saradnicima.

Šeranić se, u sklopu radnih posjeta bolnicama u RS, informisao o poslovanju Zavoda, planovima za budući rad, a razmijenjena su mišljenja i kada su u pitanju dobre prakse koje primjenjuje Zavod, kao model uspješnog poslovanja zdravstvenih ustanova.

– Razgovarali smo o budućem pravcu stabilizacije i razvoja zdravstvenog sistema. Iskustva Zavoda kao uspješne zdravstvene ustanove, koja razvija specifične usluge su dragocjena. Namjera Ministarstva jeste da kod donošenja ključnih odluka u zdravstvu uključi zdravstvene ustanove, uvaži njihove potrebe i kreira sistem prema demografsko-epidemiološkoj slici i prvenstveno usmjeren prema pacijentu – naglasio je ministar Šeranić.

Direktor Zavoda Goran Talić rekao je da je njihov rad fokusiran na to da pacijent u ovoj zdravstvenoj ustanovi dobije kompletnu uslugu na jednom mjestu, od dijagnostike do rehabilitacije.

On je dodao da će u narednom periodu nastaviti da rade na proširenju kapaciteta i poboljšanju usluga prateći savremene dijagnostičke i terapijske procedure.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO