Regioni

SEZONA NIKADA BOLJA Ugostitelji u Trebinju traže duže radno vrijeme

Trebinjski ugostitelji, članovi Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma HORECA RS zatražili su da se radno vrijeme ugostiteljskih objekata produži do ponoći.

SEZONA NIKADA BOLJA Ugostitelji u Trebinju traže duže radno vrijeme
FOTO; DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Ugostitelj Radoslav Kapor kaže da je ovo prvi put da su se hercegovačkiugostitelji okupili, da je veliki pad prometa u ugostiteljskim objektima, te da će uputiti određenje zahtjeve Vladi RS.

– Cilj udruženja je da normalno poslujemo i da se sačuvaju radna mjesta. Jedan od zahtjeva koji ćemo uputiti Vladi Srpske je da se produži radno vrijeme ugostiteljskih objekata bar do 24 sata, da se snize doprinosi radnicima, kao i da ugostitelji plaćaju električnu energiju po cijeni kao i domaćinstva – naveo je on.

Dalibor Šajić predsjednik Udruženja HORECA RS jer rekao da ovo udruženja pokušava sa Unijom udruženja poslodavaca RS napraviti organizaciju koja će u saradnji sa Institutom zdravlja RS i ministarstvima zdravlja i trgovine i turizma zaštiti interese radnika u ovoj djelatnosti i stvoriti što bolji poslovni ambijent.

– Od velikog značaja je da radno vrijeme ugostiteljskih objekata bude produženo, pogotovo u gradovima sa mediteranskom klimom kao Trebinje – istakao je on.