Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SIJEVALE VARNICE Italijanski ministar ismijao kolegu iz Luksemburga, a on mu uzvratio „KAKVO SR*NJE“

Svijet
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Na današnjem ministarstkom sastanku EU-Afrika u Beču pale su teške riječi između šefa luksemburške diplomatije Žana Alseborna i ministra unutrašnjih poslova Italije Matea Salvinija oko migrantske politike Unije.

Salvini je, na sjednici, ismijavao Aselbornove stavove o migraciji zbog čega Aselborn potom nije želio da dođe na zajedničko fotografisanje učesnika sastanka.

Aselborn je prekinuo Salvinija, nakon što je Italijan ismijavao njegove izjave da je stanovništvu Evrope zbog starenja potrebna migacija.

Riječima „kakvo s….“ Aselborn je završio svoju repliku.

Salvini je kazao da ima potpuno „drugačije viđenje svijeta“ od Aselborna.

– Ja radije radim za to da italijanska i evropska omladina dobijaju više djece, zato što ne želim nove robove – poručio je on.

– Ako vi u Luksemburgu trebate novu migraciju, u Italiji ja radije pomažem Italijanima da ponovo prave djecu – dodao je Salvini.

INTERVENTO DI MATTEO SALVINI A VIENNA (14.09.2018)

Il Ministro del Lussemburgo ha dichiarato stamattina che in Europa "abbiamo bisogno di immigrati perché stiamo invecchiando".😱Gli ho risposto che io invece lavoro perché i ragazzi italiani (ed Europei) tornino a mettere al mondo dei figli perché non voglio nuovi schiavi. Guardate la sua reazione, non l'ha presa bene.😁Ha iniziato a insultare…!!!

Posted by Matteo Salvini on Friday, September 14, 2018

Aselborn se na to žestoko naljutio i prekinuo je Salvinija, ukazujući mu da je proteklih decenija veliki broj italijanskih migranata došao u Luksemburg, zato što „Italija nije mogla da se brine o svojoj djeci“.

Nakon toga je skinuo slušalice i rekao, potpuno nedimplomatski, „kakvo s….“

Salvini je preko društvenih mreža objavio verbalni sukob sa prestavnikom Luksemburga, uz komentar:„Aselbornu moj odgovor očigledno nije dobro legao. Počeo je da me vrijeđa“.

Ovaj sukob još jednom je, prema ekspertima, pokazao koliko je dubok razdor u EU po pitanju migracije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO