Politika

SIMBOL STRADANJA Šarović: Žrtve Кozare neće biti zaboravljene

Narod u Republici Srpskoj i Srpska demokratska stranka nikad neće zaboraviti žrtve Кozare i Potkozarja i nastaviće tradiciju sjećanja na stradanje nevinog naroda ovog kraja, rekao je predsjednik Srpske demokratske strake, Mirko Šarović, povodom obilježavanja godišnjice bitke na Кozari.

SIMBOL STRADANJA Šarović: Žrtve Кozare neće biti zaboravljene
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Šarović je naglasio da je Кozara simbol srpskog stradanja i otpora, borbe za slobodu koja je i danas neophodna srpskom narodu na prostoru BiH.

Masovno stradanje našeg naroda tokom cijelog prošlog vijeka naučilo nas je da sloboda nema cijenu i da trebamo biti ponosni na na sve one koji su žrtvovali svoje živote za slobodu i opstanak naše djece – istakao je Šarović

On je rekao da je Srpska demokratska stranka stala je na branik otadžbine i srpskog naroda 1992. godine, izborivši slobodu i naš opstanak na vjekovnim ognjištima.

– Na čelu sa Vojskom Republike Srpske, Srpska demokratska stranka nastavila je odbranu srpskog naroda na prostoru BiH, braneći  srpski narod i tradiciju. SDS najbolje zna koliko se narod žrtvovao jer je sa narodom prije 30 godina ušao u bitku koja je rezultirala stvaranjem Republike Srpske – zaključio je Šarović.