Svijet

SITUACIJA NIJE ALARMANTNA Blagi trend povećanja broja djece u samoizolaciji

U Hrvatskoj je zabilježen blagi trend povećanja broja djece koja su u samoizolaciji, rekao je ministar nauke i obrazovanja Radovan Fuks i dodao da je stanje za sada u redu i da taj broj iznosi tek oko nula cijelih i nešto odsto od ukupnog broja učenika.

SITUACIJA NIJE ALARMANTNA Blagi trend povećanja broja djece u samoizolaciji
FOTO: YANNIS KOLESIDIS/EPA

Za sada je to u redu i procenat djece u samoizolaciji je nula cijelih nešto odsto, ali nemojte me “loviti” za riječ”, rekao je u četvrtak ministar Fuks novinarima nakon sjednice vlade na pitanje o broju djece u samoizolaciji od početka nove školske godine, navodi Hina.

Ocijenio je da je za sada “situacija još uvijek u redu uz blagi trend povećanja broja djece koja su u izolaciji”.

Dodao je kako je bilo za očekivati da će neki učenici morati u samoizolaciju, ali će se, rekao je, dio njih uskoro vratiti na redovnu nastavu jer im već ističe rok od 14 dana koje je trebalo da provedu u samoizolaciji.

Na pitanje da li se planira, u slučaju da se poveća broj učenika koji treba da su u samoizolaciji, da se nastava više sprovodi onlajn, ministar je podsjetio da se nastava već održava i na taj način.

– To je i zanimljivost ovog modela da smo pustili sva tri oblika nastave, a ona djeca koja su u samoizolaciji, a imamo i nekoliko manjih škola koje su u kompletnoj izolaciji, prate nastavu onlajn – istakao je ministar.

Zaključio je da je zato i napravljen takav fleksibilan model koji podrazumjeva aktivaciju sva tri oblika nastave.