Sport

IZNENAĐENJE U LIGI ŠAMPIONA Panić: Iskoristili smo lošu formu PSŽ

Rukometaši Meškov Bresta napravili su najveće iznenađenje u Ligi šampiona. Na domaćem parketu bjeloruski tim je savladao jednog od najvećih kandidata za titulu PSŽ sa 32:31.

IZNENAĐENJE U LIGI ŠAMPIONA Panić: Iskoristili smo lošu formu PSŽ
FOTO: BGK MEŠKOV BREST

Jedan od junaka pobjede bio je i reprezentativac Bosne i Hercegovine i bivši član Borca Marko Panić. Odlični bek je postigao šest golova u vrijednoj pobjedi. Od njega je efikasniji bio samo Vailupu sa sedam golova, koliko je na drugoj strani postigao i Dairis Kristopans.

– U duel protiv PSŽ-a smo ušli bez pritiska. Oni su realno najbolja ekipa u grupi , ali daleko su još od željene forme. Definitivno se još uigravaju, traže svoju igru. Mi smo to iskoristili. Jednostavno prikazali smo odličnu partiju, nekoliko igrača nam je bilo u dobroj formi, tako da smo pronalazili rješenja za njihovu igru.  Imali smo tokom meča i po pet golova viška, oni su prijetili ali smo sve izdržali. Vodili smo gotovo čitam meč i zasluženo smo pobedili. Ova pobjeda će nam svakako dobro doći za samopouzdanje, jer nije mala stvar slaviti protiv jednog od kandidata za titulu šampiona – istakao je Panić.

Bjeloruski tim je imao poseban motiv da se iskupi pred svojim navijačima jer su u prošlom kolu poraženi od Porta.

– Nakon poraza od Porta dodatno smo zbili redove, jer smo smatrali da nam je portugalski tim glavni rival u grupi za naše planove. Tu smo na gostovanju podlegli pritisku i nismo pružili partiju koju smo očekivali. U ova tri kola smo ostvarili dvije pobjede kući i sad nastavljamo da radimo i vjerujem da možemo da puno napravimo u Ligi šampiona. Atmosfera u ekipi je odlična, a pobjedu nad PSŽ smo bučno proslavili u svlačionici – istakao je Panić.