Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SJEČA NEPOSLUŠNIH Fotelje gubi 20 funkcionera DNS, a ovi će EKSPRESNO biti smijenjeni

Politika
Autor:

Foto Siniša Pašalić/RAS Srbija

Skoro 20 funkcionera, koji su članovi Demokratskog narodnog saveza, ovih dana biće smijenjeno sa svih funkcija koje su do sada obavljali, saznaje Srpskainfo.

Tokom jučerašnjeg dana smijenjen je direktor ŠG “Čemernica” Čedo Vuković iz Kneževa, koji je dugogodišnji član SNSD.

Vuković je u prethodnom mandatu bio narodni poslanik iz redova SNSD, a dva puta je bio i načelnik Opštine Kneževo. Prema saznanjima Srpskainfo Vuković je dobio otkaz zbog toga što je u finišu izborne kampanje otvoreno podržavao kandidaturu Vukote Govedarice za predsjednika RS.

Serija smijena biće nastavljena i narednih dana. Do kraja ove sedmice biće smijenjen potpredsjednik Skupštine opštine Laktaši Saša Panić, koji je ujedno i direktor Poslovne zone AD Banjaluka i član je DNS.

Tokom dana uslijediće i smjena na mjestu direktora Puteva RS, to znači da će bez posla ostati Nenad Nešić, takođe kadar DNS.

Foto: siniša Pašalić/RAS Srbija

Nenad Nešić

On se nalazi pod istragom zbog spornih asfaltiranja puteva na području opštine Istočno Sarajevao, a Dodik ga je označio kao prvog “mangupa”.

Prema našim informacijama, sa funkcija će da „odlete“ mnogi direktori, savjetnici ministara, zamjenici direktora i drugi funkcioneri.

Izvor Srpskainfo ističe da su među „mangupima“, osim pomenutih, i direktor Depota Novo Grujić, direktor Nove Banke Milan Radović, kao i predsjednik omladine DNS Borivoje Obradović.

Na udari je, prema nezvaničnim informacijama, i zamjenik direktora RUGIP Srđan Radulj. Svi su kadar DNS.

Sadašnji direktor Šuma RS Risto Marić i član SP, iako je želio da ostane na ovoj funkciji, ipak će ostati bez te fotelje.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

On će za sada biti samo poslanik u NSRS, ali još nije poznato da li je smijenjen zbog neposlušnosti ili loših rezultata.

Podsjetimo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nedavno je najavio smjene „mangupa“ koji su radili protiv vladajuće koalicije.

Kako smo ranije objavili, najmanje 50 osoba iz vladajuće koalicije biće smijenjeno zbog toga što su protekle izbore podržali kandidate opozicije za predsjednika RS i člana predsjedništva BiH, ali i zbog loših izbornih rezultata. Osim članova DNS, bez fotelje ostaće funkcioneri iz SNSD-a i Socijalističke partije RS.

Buran period poslije izbora nije „preživio“ ni Đorđe Popović koga je Nadzorni odbor Rudnika i termoelektrane „Ugljevik“ u ponedjeljak smijenio s pozicije direktora. Inače, i Popović je kadar DNS i predsjednik Opštinskog odbora te stranke u Loparama.

On kaže da njegovom smjenom pojedinci iz SNSD pokušavaju da zataškaju loš rad i izborne rezultate koji su katastrofalni u opštini Lopare.

– Podsjetiću da je SNSD za nivo Narodne skupštine RS u Loparama osvojio 1.372 glasa dok je Milorad Dodik osvojio 3.432 glasa. Željka Cvijanović je osvojila je 3.040 glasova. DNS je druga stranka u ovoj majevičkoj opštini, sa 2.111 glasova za Narodnu skupštinu. Bez DNS Dodik i Cvijanovićeva bi bili apsolutni gubitnici u Loparama – tvrdi Popović.

On je rekao da će osporiti odluku za smjenu jer je nezakonita, a protiv Nadzornog odbora će podnijeti prijave nadležnim institucijama.

Pavić sa Dodikom, Čubrilović sa Vučićem

Predsjednik DNS Marko Pavić i predsjednik SNSD Milorad Dodik juče su se sastali u Palati Republike u Banjaluci. Sastanak nije bio najavljen za medije, niti je nakon njega bilo izjava. Sastanak sa koalicionim partnerom tražio je Marko Pavić.

Istovremeno, zamjenik predsjednika DNS i predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović razgovarao je u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Foto: SRNA

Kako nam je potvrđeno u NS RS, Čubrilović i Vučić razgovarali su o proteklim izborima, političkoj situaciji u BiH i RS, regionalnoj saradnji i unaprijeđenju odnosa između insititucija Srpske i Srbije.

– Čubrilović je naglasio da je zadovoljan rezultatom koji je ostvarila vladajuća koalicija u RS, a posebno pobjedom kandidata koalicije Željke Cvijanović i Milorada Dodika, te dodao da će vlast u RS biti formirana veoma brzo. To će omogućiti nastavak jačanja stabilnosti i razvoja RS i dodatno intenziviranje saradnje sa Srbijom – rečeno nam je u parlamentu RS. Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

(G. Obradović, S. Popadić)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO