Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SJEĆANJA KOJA NE BLIJEDE” Srpska slavi rođendan, Teslić OVAKO učestvuje u proslavi (FOTO)

Politika
Autor:

Foto: Srna

Na trgu u Tesliću danas je, povodom Dana Republike Srpske, organizovana izložba pod nazivom “Sjećanja koja ne blijede”, na kojoj su predstavljene fotografije iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata.

Izložbu, kao i današnje druženje Teslićana na trgu, organizovali su opštinska Boračka organizacija i lokalna Organizacija starješina i boraca veterana (OSTAV).

Foto: Srna

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Drago Čelarević podsjetio je da je 549 Teslićana poginulo, a 2.368 ranjeno braneći Republiku Srpsku u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

– Dan Republike – 9. januar zauzima važno mjesto u kalendaru manifestacija. Mnogi su pokušali da ospore i zabrane obilježavanje Dana Republike, ali to ne mogu jer su naša želja i osjećaj za obilježavanje ovog datuma mnogo veći od njihove potrebe da to ukinu – izjavio je Čalarević.

On je podsjetio na okolnosti koje su tokom devedesetih godina prošlog vijeka dovele do stvaranja Republike Srpske i pozvao nadležne institucije da poboljšaju ekonomsko-socijalni položaj boračkih kategorija.

Foto: Srna

Predstavnik OSTAV Dušan Kuzmanović izrazio je zadovoljstvo što današnjoj manifestaciji, osim nekadašnjih boraca, prisustvuju i mladi Teslićani, koji su garant da se od zaborava sačuva kultura sjećanja na okolnosti stvaranja Republike Srpske.

Republika Srpska danas slavi 28. rođendan.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO