Gradovi

Sjećanja na Ivanu i Saja ne blijede: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u njihovu čast

U znak sjećanja na Ivanu Rakonjac i Safeta Planića, zaposlene u Turističkoj organizaciji Prijepolje, koji su nastradali prije sedam godina, biće organizovana memorijalna akcija dobrovoljnog davanja krvi, u utorak 25. januara. Zalihe krvi su na neophodnom minimumu tako da je svaka jedinica dragocjena, poručuju iz Službe za transfuziju krvi Užice.

Sjećanja na Ivanu i Saja ne blijede: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u njihovu čast
FOTO: S.R.MRKONJIĆ/RAS SRBIJA

Velika potrošnja i smanjen broj davanja krvi zbog proteklih praznika, doveli su do toga da zalihe krvi svih krvnih grupa budu na minimumu neophodnom za liječenje pacijenata, a hitno nedostaje A-(negativna) i A+(pozitivna) krvna grupa, piše Foruminfo.

Iz Službe za transfuziju krvi apeluju na sve zdrave sugrađane, voljne da omoguće nekome nastavak života, da dođu na akciju dobrovoljnog davanja krvi, u utorak, 25. januara, u periodu od 10 do 15 časova, u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ovo je sedmi put da će biti organizovana humanitarna akcija pod nazivom “Za Ivanu i Saja”.

Direktorka Turističke organizacije Ivana Rakonjac i savjetnik za marketing Safet Sajo Planić tragično su izgubili živote 28. januara 2015. godine, kada je automobil, kojim su išli na službeni put za Užice, sletio s magistralnog puta u Zlatarsko jezero.

U teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nova Varoš – Užice poginuli su turistički radnici iz Prijepolja Ivana Rakonjac (28) i Safet Sajo Planić (48), pisali su mediji prij sedam godina.

Tragedija se dogodila oko 9.00 časova kada je džip “čiroki”, za čijim je volanom bio Planić, sletio u Zlatarsko jezero niz strminu od 20 metara.

U vozilu, koje je odmah potonulo, pored Rakonjčeve i Planića, direktorke i savjetnika za marketing u Turističkoj organizaciji Prijepolja, nalazio se i Goran Cmiljanović (54), vlasnik turističke agencije “San-turs”, ali je on, srećom, isplivao iz olupine i hladne vode.

Prema navodima očevidaca, nesreća se dogodila u trenutku kada je džip preticao jedno vozilo.

Prihvati notifikacije