Hronika

SJEDOČENJE KUME "Kada je Jelena nestala Jana je govorila da se MAMA IZGUBILA U TRAVI"

U beogradskoj Palati pravde danas je okončano ročište u okviru suđenja Zoranu Marjanoviću, okrivljenom za svirepo ubistvo supruge Jelene Marjanović u aprilu 2016. godine. Na klupu za svjedoke danas je pozvan otac okrivljenog Zorana, Vladimir Marjanović koji je iskoristio zakonsko pravo da ne svjedoči protiv sina.

SJEDOČENJE KUME "Kada je Jelena nestala Jana je govorila da se MAMA IZGUBILA U TRAVI"
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Ja mojim saznanjima ne mogu da doprinesem rasvjetljavanju ubistva moje snaje. Stoga sam iskoristio pravo da ne svjedočim – kratko je rekao Vladimir i nastavio da iz publike prati svjedočenje porodične kume Vere Vukomanović koja je potom stupila na mjesto za svjedoke.

Vukomanovićeva je do najsitnijih detalja opisala kobni dan kada je na nasipu u Borči nestala mlada pjevačica Granda i Zoranova supruga Jelena. Vera je rekla da “praktično živi s Marjanovićima” i da “svaki dan od ranog jutra do kasne večeri provodi s njima.”

– To je bio najobičniji dan. Ja sam kod njih došla oko 7 ujutru, a Zoran, Jelena i Jana ustali su nešto poslije 13 časova. Bio je leijp i sunčan dan, a Jeca je voljela da trenira i trči pa su se dogovorili da izađu napolje. Dala je Jani da ruča pa su otišli. Uzela sam da Zorici sredim žuljeve na nogama i nisam mogla da nađem nožić pa sam pozvala Jecu. To je bilo u 16.42. Rekla mi je da je u natkasni kod kreveta i zamolila me da stavim ručak. Bila je zadihana i kratko mi je rekla: “Trčim, vidimo se poslije” – rekla je Vukomanovićeva na sudu, prenosi Blic.

Prema navodima optužnice uravo je Vera osoba koja se posljednja čula s Jelenom prije ubistva.

Ona je ispričala da je ubrzo potom Vladimir otišao u nabavku ali i da se brzo vratio i saopštio im da ga je Zoran zvao i rekao mu da je Jelena nestala.

“Jana je crtala travu i rekla da se mama izgubila u njoj”

Vera je ispričala neobičan detalj. Ona je otkrila da su ubrzo svi krenuli u potragu za Jelenom, a da je njena i Zoranova kćerkica Jana, vraćena kući. Dijete je, kako je ispričala, odmah počelo da crta.

Foto: Dušan Milenković/RAS Srbija
Foto: Dušan Milenković/RAS Srbija
Zorica Marković

– Svi su krenuli u potragu, Janu su vratili kući gdje je crtala travu i rekla da se mama izgubila u njoj – posvjedočila je Vera jutros u Palati pravde.

Na današnjem ročištu trebalo je da svjedoči i Jelenina sestra Teodora Krsmanović, međutim ona se danas nije pojavila jer je bolesna. Nastavak suđenja je zakazan za 9. mart za kad je najavljeno njeno svjedočenje.

Zoranova majka nije došla jer se šlogirala

U sud je danas trebalo da dođe i Zorica Marjanović, majka okrivljenog Zorana, ali ni ona nije došla. Zoran Marjanović je sudu rekao da je ona “dobila moždani udar”, a naveo je da se to dogodilo zbog “lažiranog pisma u kom se okrivljuje za Jeleninu smrt”.

Advokati su sudu predali medicinsku dokumentaciju kojom su pravdali Zoričin nedolazak na suđenje.

Zorica je inače uvijek do sad koristila pravo da ne svjedoči protiv sina, a za medije nikada nije htjela da priča. Za nju se smatra da je najmisteriozniji član porodice Marjanović.