Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SJEKIROM UBIO STARCA Zbog 200 maraka brutalno usmrtio čovjeka, osuđen na 17 godina robije

Hronika
Autor:

Foto: MUPSBK-KSB.GOV.BA/RAS Srbija

Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je danas Adija Jašarevića na 17 godina zatvora zbog krivičnog djela ubistvo.

U presudi se navodi kako je Jašarević zajedno s maloljetnikom D.Š. 28. januara ove godine s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, usmrtio 85-godišnjeg Abduselama Halapića zadavši mu više udaraca sjekirom i nanijevši mu povrede uslijed kojih je preminuo, prenosi Klix.

Njih dvojica su sjedili sa žrtvom skoro četiri sata prije nego su ga napali. Iskoristili su trenutak kada je otišao po drva i pri povratku bio okrenut leđima.

Jašarević je uzeo sjekiru sa sječivom dužine 15 cm i udario ga u predjelu glave od kojeg je Halapić pao na pod s licem prema dole. Udario ga je još jednom po glavi, a potom ga okrenuo na leđa, pretražio prsluk, našao ključeve i zaključao vrata ljetne kuhinje.

Potom je maloljetni D.Š. uzeo sjekiru i udario više puta oštećenog u stomak i grudi. U presudi se navodi kako je Halapić preminuo od povreda koje je zadobio u mozgu te unutrašnjeg krvarenja u stomaku i srčanoj kesi, a oštećenja unutrašnjih organa su bila višestruka.

Nakon toga su ugurali tijelo u trap koji se nalazio unutar ljetne kuhinje i počeli čistiti tragove krvi. Sjekiru su stavili također u trap, dok su predmete kojima su čistili stavili u šporet i zapalili vatru. Napustili su objekat i čekali da padne mrak, pa se opet vratili u kuću i pretražili prostorije. Pronašli su novčanik iz kojeg su uzeli 175 KM, te sa stola još 50 KM.

Halapićevo tijelo pronađeno je 31.1.2019. godine u poslijepodnevnim satima.

Kantonalni sud u Novom Travniku ujedno je i produžio pritvor Jašareviću za devet mjeseci ili do nove odluke suda.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO