Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SKLAPAO KRAJ S KRAJEM Ovako je Voja Brajović živio u jeku svoje NAJVEĆE POPULARNOSTI

Kultura
Autor:

Foto: D. Briza/RAS Srbija

Jedan od najpopularnijih srpskih glumaca, Voja Brajović, proslavio se ulogom Tihog u “Otpisanima”. I dok su njegovo ime tada znali svi u bivšoj Jugoslaviji, Voja otkriva da je tada jedva krpio kraj s krajem.

Tokom snimanja serije, glumac nije imao novca.

– Došao sam da potpišem ugovor, a direktor produkcije mi je ponudio tri puta manji honorar od uobičajenog. I rekao: “Potpiši, ako nećeš ti, ima ko hoće”. Već tad. Ali je bio i lukav, i mudar čovjek i dodao: “Nemoj se zezati, ovo će ti donijeti veliku popularnost”. Svi mi, nas pet, šest koji smo nosili seriju, potrošili smo honorare tokom snimanja – rekao je Brajović i prisjetio se visine svog honorara:

– Veliki, toliki da bi danas bilo nezamislivo raditi takav projekat. Teško mi je reći koliko bi to danas bilo, sigurno višemilionski budžeti u evrima. Dragan i ja smo snimali “Otpisane” tri godine. Nije nam ostalo ništa jer su direktori, producenti… razmišljali: “Zašto da on dobije, a gdje sam ja tu?”. Sad se to isto događa.

Glumac priznaje da mu je popularnost i te kako prijala, posebno ženska pažnja, ali u to vrijeme, upravo zbog finansijske situacije, nije izlazio.

– Prijalo nam je, ne može nešto takvo da ne prija. Ali ja sam i dalje stanovao na tavanu u nekoj kući. Ulazio negdje sa zadnje strane, pa gore po škripavim stepenicama, tiho da nekoga ne probudim. Imao sam peć naftaricu, a nisam imao za naftu. U podrumu je živio neki Hasan koji je na triciklu raznosio naftu. Ja na tavanu, on u podrumu. Često mi je pozajmljivao novac da napunim naftaricu. Nisam znao ni kako radi pa bi se ugasila, a od hladnoće bi se voda u vrču zaledila. S druge strane, trebalo je tad imati reprezentativan odnos prema sebi. Na tom ga tavanu nisam mogao imati. Zato u to vrijeme nisam puno ni izlazio. Imao sam prijatelje iz pozorišta, bili smo stvarno nerazdvojni. Kad bismo išli u kafanu, plaćali smo zajedno. Toliko smješni da smo od njih preživljavali. Kao dodatak na platu prvacima pozorišta. Za dvije godine snimanja dobili smo otprilike još jednu platu. Ali kad je počeo da se snima film “Povratak otpisanih”, dobili smo znatno veći iznos, rekao bih deset puta veći – priča glumac.

(Blic/24sata.hr)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO