Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ŠKOLA U KOJOJ ĐAVO SMETA USTAŠAMA U Ekonomskoj školi u Zadru učenike žigošu slovom “U”, a vjeroučitelj Božić naziva – “četničkim dernekom”

Svijet
Autor:

Foto: Tanjug

Ekonomska škola u Zadru postala je centar za šovinističko iživljavanje, u njoj žigošu učenike ustaškim slovom “U”, pišu antisrpske grafite, a vjeroučitelj pravoslavni Božić naziva – “četničkim dernekom”, prenose hrtvatski liberalni portali.

Ante Ćoza, vjeroučitelj koji je poznat po svojim rigidnim nacionalističkim ispadima, napisao je tako da hrvatske vlasti učestvuju u “četničkom derneku” usred Zagreba, komentarišući proslavu pravoslavnog Božića i prijem u Srpskom narodnom vijeću.

Ćoza je vjeroučitelj u školi, čiji direktor Jozo Dragić žigosanje učenice ustaškim slovom “U” proglašava za “dječiju igru” oko koje se diglo “previše buke”.

Kako prenose mediji, neki učenici su Ekonomsku školu u Zadru prozvali “krčmom kod Joze i Ćoze”.

Kao posljedica šovinističe atmosfere, grafiti “Ubij Srbina” redovna su pojava, ne samo kada je riječ o školi u Zadru.

Tako je vjeroučitelj Ćoza podržao direktora nakon što su mediji počeli da pišu o dešavanjima u školi i otvorenom šovinizmu.

-Dajem punu podršku svom direktoru Jozi Dragiću koji trpi uvrede, podmetanje i zlostavljanje hrvatskih medija – naveo je na društvenim mrežama ovaj vjeroučitelj.

On je za sve probleme pronašao krivca, ali to, prema njegovom mišljenju, nisu šovinisti već – Đavo.

-Mi smo uzorna škola, ali Sotona uvijek nađe način da unese nemir – poručio je Ćoza svojim sljedbenicima.

Osim lidera Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca, omiljena meta vjeroučitelja su mediji koje redovno proglašava neprijateljima države.

Nisu mu strani ni napadi na lidere lijevih ili liberalnih stranaka, ali isto tako mrzi i premijera Andreja Plenkovića, a obožava vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu i pokojnog hrvatskog generala Slobodana Praljka, koji je osuđen u Hagu.

“Za dom spremni! je, naravno, starohrvatski pozdrav – poručuje vjeroučitelj škole u kojoj neki nastavnici i učenici slave ustaše.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO