Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ŠKOLOVANA ESTRADA Ove srpske pjevačice imaju fakultetsku diplomu

Zabava
Autor:

Foto: RAS Srbija

Većina pjevačica popularne muzike ne može da se pohvali visokim obrazovanjem. Mnoge su umjesto školovanja birale da pjevaju po kafanama i tako se spreme za estradu, mnoge su vrlo mlade kročile na javnu scenu, ali ipak ima i onih ambicioznih i vrijednih koje su uspjele da pored muzičke karijere obezbijede i fakultetsku diplomu.

Najobrazovanija među estradnim pjevačicama je svakako Neda Ukraden koja može da se pohvale da ima dvije diplome. Ukradenova je zavšila Pravni fakultet, kao i studije engleskog jezika na Filološkom fakultetu.

Zorica Brunclik zamalo da ima dvije diplome. Ona je završila Ekonomski fakultet u Nišu, studirala je i prava, ali te studije nije završila, piše Pulsonline.rs.

View this post on Instagram

?

A post shared by @ dajana_penezic on

Kćerka Vesne Zmijanac je jedna od rijetkih mladih pjevačica koja je visoko obrazovana. Ona je u Grčkoj završila studije Međunarodnog biznisa, a tek onda je uplovila u muzičke vode.

– Ja sam Nikoliji rekla da mora prvo da završi fakultet, a onda može da se bavi čime god želi – rekla je jednom prilikom Vesna.

Pjevačica Dajana Penezić je zbog studija medicine napustila estradu. Prije nekoliko godina uspjela je da završi Medicinski fakultet, a danas radi kao zdravstveni radnik.

Članica žirija “Zvezda Granda” je takođe fakultetski obrazovana. Ona je prvo u Nišu završila srednju muzički školu, a potom muzičku akademiju u Prištini.

View this post on Instagram

? @hermanas_modni.studio @ketywish

A post shared by Jelena Kostov (@kostovjelena) on

Seksi Marina Tadić da nije pjevačica danas bi bila nastavnica fizičkog vaspitanja. Ona je diplomirala na Fakultetu za fizičku kulturu.

Iz redova zvezda “Granda” takođe imamo jednu obrazovanu mladu damu, a riječ je o Jeleni Kostov. Ona je postala profesor muzike 2014. godine.

– Srećna sam što sam završila Muzičku akademiju i što sam sada diplomirani teoretičar umjetnosti. Ako se jednog dana umorim od pjevanja, moći da predajem djeci u školi – našalila se pjevačica.

Visoko obrazovanje iz oblasti muzike imaju još i Aleksandra Radović, Leontina Vukomanović, Ivana Jordan…

(Pulsonline.rs)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO