Gradovi

Skupština grada Bijeljina: Gradonačelnik povukao iz procedure prijedlog budžeta

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović povukao je prijedlog budžeta grada za ovu godinu sa dnevnog reda današnje sjednice Skupštine grada.

Skupština grada Bijeljina: Gradonačelnik povukao iz procedure prijedlog budžeta
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nakon povlačenja budžeta iz rasprave, skupštinska većina je sa dnevnog reda skinula i prijedloge programa iz oblasti komunalne potrošnje, koji zavisi od budžetskog okvira, čemu se gradonačelnik protivio uz obrazloženje da će to izazvati probleme u radu odjeljenja Gradske uprave.

Šef Kluba odbornika SNSD Miroslav Milovanović kritikovao je Petrovića zbog oklijevanja kod donošenja odluka, zamjerajući mu da se krije iza opozicionih odbornika koji ga podržavaju, jer se nakon duže rasprave nije izjasnio da li budžet povlači sa dnevnog reda ili odluku o tome prepušta glasanju u Skupštini grada.

Odbornik SDA Mustafa Gradaščević zamjerio je Petroviću što je povukao iz procedure budžet grada od kojeg zavisi život svakog građanina Bijeljine, a već na prvoj redovnoj sjednici lokalnog parlamenta uvrstio problematiku od prije 70 godina koja se odnosi na inicijativu Udruženja četnika veterana “Semberija” za podizanje spomen-biste đeneralu Draži Mihajloviću na gradskom trgu koji nosi njegovo ime.

Već kod rasprave o dnevnom redu počelo je oštro suprotstavljanje gradonačelnika i osam odbornika iz SDS, PDP i DNS koji su njegova podrška u lokalnom parlamentu sa skupštinskom većinom iz koalicija “Budućnost za Bijeljinu” koja ima 23 odbornika.

FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Predsjednik Kluba odbornika PDP Slaviša Marković još prije početka rasprave o današnjih pedesetak tačaka dnevnog reda zatražio je održavanje tematske sjednice u narednih 15 dana o projektima iz predizbornog dogovora prethodnog gradonačelnika Miće Mićića i predsjednika SNSD Milorada Dodika.

Skupština grada Bijeljina trebala je danas da razmatra prijedlog budžeta lokalne zajednice za ovu godinu od 51,5 miliona KM koji je u nacrtu usvojen u oktobru prošle godine i prošao je javnu raspravu.

Sjednica je nastavljena i na njenom dnevnom redu je sada nešto manje od 50 tačaka među kojima su informacije o pripremama za proljetnu sjetvu i o zaštiti životne sredine, kao i izvještaji o situaciji u kulturi i komunalnoj infrastrukturi.

Sjednica Skupštine grada održava se u Centru za kulturu “Semberija”.