Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SKUPŠTINA GRADA DRUGI PUT BEZ OPOZICIJE Bojkot odbornika zasjenio odluke o finansijama

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka

Vanredno zasjedanje Skupštine grada na kojem su odbornici juče usvojili tačke koje se odnose na restrukturisanje gradskih finansija ostalo je u sjenci odluke opozicije da bojkotuje rad gradskog parlamenta tako što će napustiti zasjedanje.

To je drugi put u posljednjih nekoliko mjeseci da odbornici opozicije na ovaj način izražavaju svoje nezadovoljstvo. Obrazložili su da im nisu omogućeni uslovi za rad te da će sa tom praksom nastaviti sve dok se to ne promjeni. Naime kako su objasnili sporno je bilo to što nisu imali mogućnost da diskutuju o svakoj tački pojedinačno. Pojasnili su da su na zasjedanju tačke dnevnog reda bile podjeljene u tri grupe i da je dozvoljeno da po jedan predstavnik kluba ili odborničke grupe za svaku grupu tačaka govori po deset minuta ali kako su naveli bez mogućnosti replike.

Odbornik pokreta „Banjaluka zove“ Saša Lazić je rekao da on i ostali odbornici opozicije ne žele da daju legitimitet ovakvom radu gradskog parlamenta.

– Ako se Narodna skupština RS vratila redovnom radu, ako su vrtići ponovo proradili, zašto mi ovdje ne možemo da diskutujemo – kazao je Lazić.

To je kako poručuju članovi kluba Saveza za promjene bilo neprihvatljivo tako da su pored Lazića zasjedanje napustili i Mirna Savić Banjac ( pokret „Banjaluka zove“) , Aleksandar Petković (SDS) i Jovo Savanović (PDP).

Tako je javnost ostala uskraćena da u skupštinskoj sali čuje stav opozicije o planiranim promjenama u Nacrtu rebalansa budžeta, o emisiji obveznica u iznosu od 12 miliona KM te drugim tačkama.

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da mu je žao što se opozicija odlučila na taj korak.

– Svako se bori na svoj politički način. Diskusija je bila omogućena ali ne u punom obliku i svako je mogao da izrazi svoj stav – naveo je on

Kazao je da svako na svoj način dobija popularnost u javnosti .

– To je politička borba i svako traži način da u javnosti predstavi svoj stav i kada diskutuje i kada ne diskutuje – kazao je Radojičić.

Talić: Nema potrebe za političkim natezanjem

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić je rekao da je sjednica organizovana na taj način kako bi se ostvario minimum kontakata.

– Svi odbornici su imali priliku da ulože prijedloge i amandmane  ali nismo dobili nikave priijedloge što bi unaprijedilo naš rad. Smatram da nema potrebe za političkim natezanjima jer imamo svi prostor da damo svoj doprinos. Odbornici nisu bili zakinuti za replike samo smo išli na blokovski dio kako bi spriječili da duže vrijeme boravimo u ovom prostoru – naveo je Talić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO