Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Slava Trebinja uz obraćanje kneza Hercegovine: Rodoljub Draškovič obećao ekonomsku uniju

Regioni
Autor:

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

Povodom krsne slave grada i Sabornog hrama u Trebinju je održana svečana sjednica Skupštine grada, na kojoj se obratio i novoizabrani hercegovački knez Rodoljub Drašković.

Drašković je rekao da je knez bez krune vladanja, ali sa krunom žrtvovanja, davanja, zaštite i očuvanja svih dobara materijalnih i duhovnih.

– Od Hercegovine ćemo gradite ekonomsku i bescarinsku uniju po modelu najrazvijenijih zemalja svijeta. To znači da ćemo imati bolje tržišne uslove i uslove privređivanja, a to je preduslov za dolazak investitora. Tražićemo smanjenje poreza i drugih davanja, kako bi podigli životni standard zaposlenih i obezbijedili slobodan protok građana, roba i kapitala – rekao je Drašković.

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

On je izrazio nadu da će se u narednih pet godina izliječiti siromaštvo i obustaviti odliv pameti i produktivnog rada, jer će u protivnom ovaj dio Srpske ostati pust.

Drašković je najavio da će uskoro podići gimnaziju, kao hram znanja i nauke, koji će biti njegova zadužbina.

Gradonačenik Trebinja Mirko Ćurić je naveo da Trebinje grad u kome se osjeća jedna nova energija, htijenja i  osposobljenost da se prihvate svi izazovi i uhvati korak sa razvijenim sredinama.

– Naša ideja je da Trebinje otvori sva vrata i podrži svakoga ko donosi nove ideje i kapital i stvori odgovornu, kreativnu i dinamičnu zajednicu koja brzo reaguje na probleme i identifikuje svoje mogućnosti i nove razvojne prilike – istakao je Ćurić.

Preobraženske svečanosti nastavljaju se poslijepodne svečanom litijom ulicama Trebinja u kojoj je najavljeno da će učestvovati i srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik i koncertom makedonske zvijezde Kaliopi na Trgu slobode.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO