Sport

SLAVIJA U RASULU Umičević: Tražili smo da se klub izjasni

Rukometni savez Republike Srpske zatražio je zvanično izjašnjavanje Slavije iz Istočnog Sarajeva oko nastupa u Premijer ligi BIH nakon što je klub ostao bez gotovo kompletne ekipe.

SLAVIJA U RASULU Umičević: Tražili smo da se klub izjasni
FOTO DARKO DRAGICEVIC/RAS SRBIJA

Predsjednik saveza Marinko Umičević ističe da se niko iz kluba nije oglasio niti zatražio pomoć kao što su to uradili Leotar i Derventa. Slavija je ranije ostala bez predsjednika, a sad i bez igrača. Bosnu su pojačali Mihailo Domazet, Mirza Mimić, Danijel Božić, Haris Bračković i Stefan Trapara, dok su ranije otišli Miloš Močević (Besanson), Marko Pandžić (Makabi ), Adis Hrbat i Ivan Benić (Vogošća), te Spasoje Pekić (Lokomotiva).

– Niko nas nije uopšte obavijestio o problemima niti zatražio pomoć. Iz medija smo saznali za odlaske i zatražili da klub zvanično izjasni. Meni je to nevjerovatno da se oni uopšte ne jave nakon svega što smo uradili da sačuvamo taj klub. Sačuvali smo ih prije dvije sezone, završava im se dvorana i zaista bi bila velika šteta da ne igraju ligu BiH kad su napravili kvalitetne uslove. Ono na čemu ću insistirati ako ne budu igrali Ligu BiH je da ih savez izbaci u Drugu ligu RS jer je to prema propisima. Takođe onda bi liga BiH ostala na 15 članova – dodao je Umičević.

Predsjednik entitetskog saveza je istakao da mu nisu jasne ni igre iz Federacije oko baraža. Naime, iako je savez RS popustio i dozvolio baraž za Premijer ligu sad dvije ekipe koje su insistirale na njemu prijete neigranjem, dok Goražde nema ni upravu.

– Oni hoće da degradiraju savez u potpunosti i da svi budu taoci njihova dva kluba. Popustili smo oko baraža ali sad oni ne poštuju odluke komesara. Vidimo da je želja da Zdenko Alpeza vodi ovo takmičenje što je nedopustivo . Takođe klubovi pokušavaju da „prevare“ savez i da pojedine igrače registruju samo za baraž što nećemo dozvoliti. Mora se izvršiti registracija za čitavu sezonu. Uradili smo sve da liga počne i sad oni opet kreću sa svojim igricama koje urušavaju Savez BiH – dodao je Umičević

Mtel ostaje sponzor

Rukometni savez Republike Srpske je dogovorio nastavak saradnje sa kompanijom Mtel koja ostaje generalni sponzor lige, tako da klubovi i naredne godine neće plaćati kotizaciju. Takođe na dodjeli pehara novom prvoligašu Slogi 2 je dogovoreno da se finale Kupa Srpske održi polovinom septembra u Doboju na otvorenom na Stadionu sportskih igara. Uskoro će biti uručen pehar i Derventi kao i Knežopoljki.