Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SLAVILI SMO ĐURĐEVDAN, PA REKLI – HAJDEMO U KRAĐU” Petorica Srba opljačkali i UBILI STARICU u Italiji

Hronika
Autor:

Foto: Carabinieri/RAS Srbija

Petočlana banda porijeklom iz Srbije učestvovala je u pljački kuće 5. maja, a pljačka se završila tragičnim ishodom – starica Ana Tomasino (89) u čiju kuću su lopovi upali fizički je napadnuta od strane jednog provalnika, usljed čega je preminula.

U trenutku kada je banda počela da provaljuje u kuću u Montesakru i Italiji, 89-godišnja starica Ana Tomasino pričala je telefonom sa prijateljicom. U sljedećem trenutku, jedan od provalnika udario je alatkom koju su koristili da bi polomili prozor kuće.

Nesrećnica je preminula dan kasnije u bolnici od posljedica povrede glave.

Provalnici porijeklom iz Srbije sa boravkom u kampu, uhapšeni su ubrzo nakon provale i to na osnovu opisa automobila kojim su krenuli u pljačku. Dvojicu je policija uhvatila na granici, kada su pokušali da prebjegnu u Francusku, dok su trojica uhapšena dok su se skrivala kod rođaka u Italiji.

Posebno bizarno u ovom slučaju jeste odbrana pripadnika ove bande.

– Tog dana smo bili u kampu i slavili smo Đurđevdan, našu slavu. Jeli smo i pili mnogo, da bismo na kraju večeri rekli: “Hajdemo u krađu” – branili su se provalnici, koji su nakon incidenta bezuspješno pokušali da pobjegnu.

Miki Trajković (36), rođen u Italiji porijeklom iz Bosne, zaustavljen je na granici jer je za njim već bila raspisana potjernica zbog ilegalne migracije. Agenti su ga odmah uhapsili i odveli u zatvor. Njegov saputnik je najprije nastavio put, a zatim je, misleći da će mu policija ubrzo biti za vratom, odlučio je da se vrati.

Darko Kostić (31) porijeklom iz Srbije, nakon savjetovanja sa advokatom, predao se sam u policijsku stanicu i ispričao šta se dogodilo te noći.

– Moj prijatelj i ja smo ušli u kuću popevši se kroz terasu. Ona je počela da vrišti i ja sam im rekao da treba da idemo odatle. Međutim, oni su bili spori. Čuo sam udarac, ali nisam vidio ništa – branio se Kostić.

Policija je potom ubrzo uhapsila i Dilana Trajkovića, Denisa Trajkovića i Bidama Sulejmanovića. Dilan i Sulejmanović tvrdili su da su bili izmanipulisani.

Jedan od članova bande, 36-godišnji Miki Trajković, priznao je u policiji da je on bio taj koji je udario staricu.

– Ja sam je udario, ali nisam imao namjeru da je ubijem – kazao je Trajković, piše italijanski Ilmesagero.

Starica sahranjena

Ana Tomasino (89) sahranjena je uz prisustvo brojnih prijatelja iz staračkog doma koji je rado posjećivala odlazeći na zabave gdje je najviše uživala plešući valcer.

– Vrlo aktivna žena, živahna, uvijek elegantna – rekli su brojni okupljeni na sahrani o preminuloj krojačici, koju su poznavali po svojim kreacijama, piše italijanski Korijer.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO