Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SLAVLJE BiH U SJEDIŠTU NATO Dan Oružanih snaga biće obilježen i u Briselu

Politika
Autor:

Foto: Christian Bruna/EPA

Povodom obilježavanja 1. decembra – Dana Oružanih snaga BiH, u sjedištu NATO u Briselu biće organizovan svečani prijem 26. novembra kome će prisustvovati i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva obrane BiH, očekuje se prisustvo zvaničnika NATO, amabasadora i vojnih predstavnika zemalja članica i partnerskih delegacija pri NATO, kao i drugih zvaničnika međunarodnog vojnog osoblja pri NATO i EU.

Takođe, Mašović će predvoditi delegaciju Oružanih snaga BiH koja će dan kasnije posjetiti vrhovnog komandanta NATO snaga u Evropi (SACEUR) u Monsu (SHAPE).

Inače, proslava Dana Oružanih snaga u sjedištu NATO bila je praksa i ranijih godin. Ovaj put obilježavanje dolazi u specifičnom trenutku jer je NATO put glavna politička tema u BiH. Bošnjački i hrvatski članovi Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović i Željko Komšić imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara uslovili su nastavkom NATO integracija BiH, čemu se protivi srpski član Milorad Dodik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO