Zabava

SLAVNOG PJEVAČA DEBELO OPLJAČKALI Otkazali koncerte, organizator pobjegao sa MILION EVRA

Planetarno popularni muzičar Enrike Iglesijas trebao je da održi koncert u Zagrebu početkom decembra ove godine, međutim, kako pišu inostrani mediji, koncert je otkazan zbog navodne prevare organizatora.

SLAVNOG PJEVAČA DEBELO OPLJAČKALI Otkazali koncerte, organizator pobjegao sa MILION EVRA
FOTO: PROFIMEDIA

Hrvatski mediji su kontaktirali organizaciju zaduženu za prodaju karata, te su i dobili zvaničnu potvrdu da je došlo do neispunjenja ugovornih obaveza od strane organizatora koncerta.

Koncert je otkazan zbog neispunjenja ugovornih obaveza organizatora prema izvođaču. Pored koncerta u Zagrebu, otkazani su još koncerti Enrikea Iglesijasa u Minsku i Rigi u organizaciji istog organizatora. Organizator je iz Bugarske, a “Eventim” je kao posrednik prodavao ulaznice u ime i za račun tog organizatora. Iako još uvijek prikupljamo informacije od organizatora i izvođača, vjerujemo da ćemo moći da objavimo informaciju o otkazu koncerta na našoj veb stranici sa uputstvima za kupce – javila je Antonija Nikšić iz “Eventima” za 24sata.

Organizator je navodno prevario fanove, te je prodavao karte i promovisao koncert bez plaćanja Iglesijasu i njegovom timu. On je uzeo novac za sebe i otišao. Nije isplatio ni dvorane ni umjetnike, a kruži informacija da je ekipa lažnog organizatora uzela više od milion evra od zarade prilikom pretprodaje ulaznica.

Pjevačev tim je najavio nove datume za koncerte na sličnim lokacijama.