Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SLAŽETE LI SE? Muškarci su NAJPOŽELJNIJI u ovom odjevnom komadu

Zabava
Autor:

Foto: Shutterstok

Zanimljiva studija Univerziteta Nottingham Trent otkrila je u kojima odjevnim komadima muškarci izgledaju najseksepilnije.

I dok bi neki pomislili da je riječ o trenerci ili, nasuprot tome, elegantnom odjelu, istraživanje je pokazalo drugačije: Muškarci su ženama najprivlačniji kada nose bijele majice.

U istraživanju je učestvovalo 30 žena, starosti od 18 do 25 godina, koje su imale zadatak da na osnovu fotografija muškaraca ocjene njihovu privlačnost, piše b92.

Rezultati su pokazali da su učesnice najviše ocjene dale onima koji su nosili bijele majice, a zanimljivo je da nisu imali savršen oblik tijela, poput isklesanih trbušnjaka i izraženih mišića ruku i ramena.

One su zanemarile estetiku, te su ih privukli oni muškarci koji nisu imali idealne proporcije ali su nosili bijele majice.

Prema tome, muškarci kada nose belu majicu privlačnije su ženama čak 12 odsto, a tajna se krije u optičkoj iluziji – ova boja vizuelno širi ramena i sužava struk, a u prvi plan ističe V oblik tijela.

– Bijele majice na muškarcima poboljšavaju percepciju o zdravstvenom stanju kao i samoj privlačnosti onih koji ih nose. Naravno, postoje individualni ukusi, ali ovo istraživanje je pokazalo kako moda može da imati pozitivan ili negativan uticaj na percepciju atraktivnosti i zdravlja ljudi – istakli su istraživači.

(b92)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO