Politika

"Slobodu i državnost smo naslijedili od predaka" Selak čestitao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Predsjednik Socijalističke partije Srpske - SPS, Goran Selak, čestitao je građanima Republike Srbije i Republike Srpske kao i svim Srbima širom svijeta Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koji se obilježava 15. septembra, na dan kada je probijen Solunski front.

Goran Selak SPS
FOTO: SPS

-Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave proslavlja i simbolizuje neprolazne vrijednosti našeg naroda, koji je u najtežim trenucima bio jedinstven i složan i koji se junački borio za slobodu pod našom trobojkom. Republika Srbija i Republika Srpska imaju pravo da njeguju istorijske uspjehe i podvige srpskog naroda, a jedan od najslavnijih podviga je munjevito probijanje Solunskog fronta 15. septembra 1918. godine i oslobođenje cijele Srbije, ali i svih drugih srpskih krajeva izjavio je lider SPS.

Pročitajte još

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave uspostavljen je kao nacionalni praznik koji se zajednički proslavlja u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

-Srpski narod ne smije zaboraviti nebrojene žrtve koje su naši preci podnijeli da bismo mi danas živjeli u slobodi. Slobodu i državnost smo naslijedili od predaka i naša je dužnost da mir, slobodu i državnost ostavimo u naslijeđe svojim potomcima- poručio je Selak.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu