Svijet

"SLOMLJENO MI JE SRCE" Sahar je HEROJSKI IZGUBILA ŽIVOT u pokušaju da spriječi katastrofu u Bejrutu (VIDEO)

Među mnogobrojnim žrtvama eksplozije u Bejrutu su i heroji - vatrogasci koji su pokušavali da ugase požar koji je doveo do katastrofe.

"SLOMLJENO MI JE SRCE" Sahar je HEROJSKI IZGUBILA ŽIVOT u pokušaju da spriječi katastrofu u Bejrutu (VIDEO)
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Jedna od njih je djevojka koja je danas sahranjena.

Kada je izbio požar u skladištu sa zapaljivim materijama u luci u Bejrutu, na lice mjesta je ubrzo stiglo deset vatrogasaca.

Među njima je bila i Sahar Fares (25), jedna od rijetkih žena vatrogasaca u Libanu. Pokušali su da ugase požar, ali, nisu imali šanse. Uslijedila je strahovita eksplozija i svi su oni najverovatnije poginuli, dok je za sada potvrđena samo smrt djevojke, prenosi Blic.

Fares je danas sahranjena, a zbog njene smrti tuguju mnogi.

Ona je bila vjerena i trebalo da se uda sljedeće godine. Njen ožalošćeni vjerenik je snimljen kako se oprašta od svoje voljene na sahrani.

– Srce mi je slomljeno – rekao je Gilbert Karam.

Prethodno se na društvenim mrežama pojavila slika na kojoj se vide neki od vatrogasaca kako pokušavaju da uđu u skladište.

Pogibija vatrogasaca je izazvala dodatan bes među Libancima. Vjeruje se da oni nisu imali pojma da se u skladištu nalazilo 2.700 tona eksplozivnog amonijum-nitrata.

“Poslali su ih pravo u smrt”, “Tražimo međunarodnu istragu”, “Neko mora da odgovara”, neki su od brojnih komentara na vijesti o nastradalim vatrogascima, ali i uopšte na eksploziju koja je odnijela više od 130 života.