Zabava

”SLOVO PO SLOVO” Najpopularniji porodični kviz "Slagalica" ima NOVU IGRU (VIDEO)

Počevši od 22. 11.1993. kada je po prvi put emitovana na Prvom kanalu RTS, kviz Slagalica je postao sastvni dio zabave velikiog broja porodica u Srbiji.

”SLOVO PO SLOVO” Najpopularniji porodični kviz "Slagalica" ima NOVU IGRU (VIDEO)
FOTO: RTS SLAGALICA - ZVANIČNI KANAL/YOUTUBE

Kroz skoro tri decenije, emitovano je 7525. emisija prvo “Muzičke slagalice”, a od kraja 1998. godine “Slagalica”, 20 igara. Kroz studio je prošlo oko 20 voditelja, kviz je “preživio” tri države, a kroz njega je prošlo više od 5000. takmičara. Na radost brojnih takmičara, kao i svih onih koji vole Slagalicu, od ponedjeljka je u kviz ubačena i nova igra “Slovo po slovo”.

Kako je prilikom uvoda u igru objasnila voditeljka, Milica Gacin, ova igra je ubačena za potrebe Superfinala Slagalice. Što se same igre tiče, u njoj takmičari imaju zadatak da na osnovu 30 slova iz azbuke, odagnaju zadati citat, ime knjige, slike…i to tako što nasumično izgovaraju slova.

Kao i u svakoj igri, oni su vremenski ograničeni na 30 sekundi. Kada takmičar pogodi jedno slovo, od ukupnog broja poena, oduzima se jedan poen, dok se za pogrešno, odnosno, slovo koje ne postoji u zadatku, oduzima tri poena od ukupnog broja.

Sudeći po reakciji takmičara, ali i publike koja je svoje mišljenje podijelila na društvenim mrežama, “Slovo po slovo” je pravo osvježenje za sve one koji vole da prate ovaj popularni kviz. Kako su mnogi od njih naveli, igra ih poodsjeća “Vješala” igru pogađanja koju smo svi veoma rado igrali, pa i igramo i dalje.

(Blic)