Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SLUČAJ DAVID DRAGIČEVIĆ Suspendovani inspektori Policijske stanice Lauš

Hronika
Autor:

Foto: Nikola Morača/RAS Srbija

Protiv tri policijska službenika Policijske stanice Banjaluka-Lauš biće pokrenut unutrašnji postupak s ciljem utvrđivanja postojanja odgovornosti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Postupak će biti pokrenut protiv službenika koji, kako se navodi, nisu blagovremeno preduzeli potrebne mjere i radnje u vezi sa prijavom od 18. marta da je nepoznato lice izvršilo krivično djelo krađa u Ulici Velibora Janjetovića broj 11.

Kasnije se ta krađa dovela u vezu sa slučajem misteriozne smrti Davida Dragičevića.

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum donio je rješenje o rasporedu komandira i zamjenika komandira za poslove kriminaliteta Policijske stanice Banjaluka-Lauš na druge poslove i zadatke.

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Željko Spasojević donio je rješenje o suspenziji inspektora Policijske stanice Banjaluka – Banjaluka-Lauš, navodi se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač zatražio je danas od direktora Policije Darka Ćuluma da preduzme mjere prema policijskim službenicima Policijske stanice Lauš koji nisu blagovremeno preduzeli potrebne mjere i radnje u vezi sa prijavom od 18. marta da je nepoznato lice izvršilo krivično djelo krađa u Ulici Velibora Janjetovića 11, u Banjaluci.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO