Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SLUČAJ „DRAGIČEVIĆ“ NE JENJAVA Karan podnosi prijavu zbog PRIJETNJI njemu i porodici

Hronika
Autor:

foto : Siniša Pašalić / RAS Srbija

Direktor Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Željko Karan izjavio je danas Srni da se upravo nalazi u prostorijama Policijske uprave Banjaluka da bi podnio prijavu zbog ugrožavanja bezbjednosti i prijetnji koje su sinoć njemu i njegovoj porodici uputile osobe koje su bile na protestnom skupu u organizaciji grupe „Pravda za Davida“.

Karan je rekao da se na ulazu zgrade u kojoj stanuje okupila grupa ljudi i da su ga pozivali i putem interfona. On je pojasnio da su u to vrijeme sa njim u stanu bili njegova supruga, kćerka i majka.

– Čula se galama, vika, dreka, psovke, prijetnje i pozivi na to da se obračunaju sa mnom. Uzvikivali su zločinac, saučesnik, ubica, treba ga ubiti, treba ga ubiti, treba da se mi obračunamo s njim, da mi iz njega izvučemo istinu o tom slučaju i tako dalje. Mojoj kćerci i majci je pozlilo i bilo je veoma ružno i gadno. Što se mene tiče, ja ih se ne plašim, ali bila je ugrožena čitava porodica – naglasio je Karan.

Prijetnje Karanu i njegovoj porodici, kako je dodao, upućene su oko 22.30.

– U početku nisam ni shvatio šta se događa jer sam bio u sobi koja se nalazi na drugom kraju stana prema dvorištu i parkingu sve dok nije počela bjesomučna zvonjava na interfon. Tada sam shvatio šta se dešava – rekao je Karan.
Karan je obavio prvu obdukciju tijela stradalog Davida Dragičevića iz Banjaluke poslije čijeg pronalaska su počeli protesti koje predvode otac mladića Davor Dragičević i grupa „Pravda za Davida“.

Posljednje protestno okupljanje održano je sinoć na Trgu Krajine u Banjaluci poslije čega su demonstranti napravili niz incidenata.

Oni su otišli i do lokacije na kojoj je trebalo da bude održan novogodišnji koncert Harisa Džinovića, popeli se na binu i oštetili opremu zbog čega je njegov nastup nasilno prekinut.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO