Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SLUČAJ KOJI JE POTRESAO REGIJU Potvrđena optužnica protiv monstruma koji JE BACAO DJECU SA BALKONA

Svijet
Autor:

Foto: Facebook

Optužno vijeće Županijskog suda u Zadru potvrdilo je u utorak optužnicu protiv 54-godišnjeg Josipa Rođaka, koji je 28. februara ove godine svoje četvoro maloljetne djece bacio s drugog sprata porodične kuće u Pagu.

– Na potvrđivanju optužnice optuženik nije lično učestvovao nego putem videolinka, jer se već neko vrijeme nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Optužnica će sada biti upućena raspravnom vijeću koje će sazvati raspravu, najvjerovatnije tokom jeseni – kazao je Hrvoje Visković, portparol Županijskog suda u Zadru.

Rođak je optužen za četiri krivična djela pokušaja teškog ubistva, za šta mu prijeti i do 50 godina zatvora, prenosi Avaz.

Portparol zadarskog Županijskog državnog tužilaštva Duško Berović rekao je da je za završetak istrage ključno bilo vještačenje koje je pokazalo da 54-godišnjak nije bio neuračunljiv pa se optužnica ne poziva na Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

To znači da će mu se suditi u tzv. redovnom postupku, iako će rasprave biti tajne “jer je riječ o zaštiti interesa djece”, prenose agencije.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO