Društvo

SLUČAJ PENKE KOJA BI USKORO TREBALA DA SE OTELI DOBIO EPILOG Bugarska odlučila da poštedi život kravi koja je zalutala u Srbiju

Bugarska je danas saopštila da će poštedjeti život kravi Penki, kojoj je prijetila smrt uspavljivanjem, jer je zalutala u Srbiju i poslije se vratila u Bugarsku, a spoljnu granicu Evropske unije prešla je bez neophodne zdravstvene dokumentacije.

SLUČAJ PENKE KOJA BI USKORO TREBALA DA SE OTELI DOBIO EPILOG Bugarska odlučila da poštedi život kravi koja je zalutala u Srbiju
FOTO: SCREENSHOT OSTALO

Slučaj Penke, koja bi uskoro trebalo da se oteli, dobio je međunarodnu pažnju, a peticiji da se njen život poštedi pridružio se i legendarni muzičar Pol Makartni.

Penka je prošlog mjeseca zalutala na teritoriju Srbije. Poslije dvije nedjelje se vratila “kući”, ali zbog strogih propisa EU o “zaštiti bezbjednosti” trebalo je da bude uspavana.

Pročitajte još

Prema pravilima Evropske komisije za transport goveda preko granice, životinje moraju da imaju dokumentaciju koja potvrđuje da su zdrave, napominje Rojters.

Bugarska Agencije za bezbednost hrane je saopštila da su testovi potvrdili da je Penka zdrava i da se očekuje da će se do kraja nedjelje vratiti u “svoje selo”.

Sudbina krave Penke danima je punila novinske stupce širom Evrope.

“Dejli telegraf” je čak pokrenuo onlajn peticiju da se Penka spase.