Svijet

SLUČAJ TROVANJA NAVALJNOG Peskov: Nema osnova za uvođenje sankcija Moskvi

Kremlj je odbacio optužbe u kojima se tvrdi da je Rusija odgovorna za trovanje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, uz napomenu da nema osnova za uvođenje sankcija Moskvi zbog pomenutog slučaja.

SLUČAJ TROVANJA NAVALJNOG Peskov: Nema osnova za uvođenje sankcija Moskvi
FOTO: SERGEI KARPUKHIN/POOL/EPA

Njemački kancelar Angela Merkel izjavila je juče da je Navaljni, navodno, otrovan nervnim agensom “novičok”, te da se radi o pokušaju ubistva ruskog opozicionara.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Moskva odbacuje bilo kakav nagovještaj da je Rusija odgovorna za napad na Navaljnog i upozorio je druge zemlje da ne donose ishitrene zaključke.

On je naglasio da nema razloga da se razgovara o sankcijama Moskvi, nakon što je Merkelova rekla da će Njemačka razgovarati sa saveznicima iz NATO-a o tome kako da se reaguje na navodno trovanje.

Pročitajte još

Navalni je prebačen u Njemačku krajem prošlog mjeseca nakon što se onesvijestio tokom leta iz sibirskog grada Tomska ka Moskvi.

Portparol njemačke administracije Štefan Zajbert saopštio je juče da su rezultati testova uzoraka krvi u njemačkoj vojnoj laboratoriji dali “nedvosmislen dokaz” da je Navaljni otrovan “novičokom”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu