Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SLUČAJNO SAM SE NAŠLA MEĐU PJEVAČIMA” Poznata glumica o izletima u estradne vode

Zabava
Autor:

Foto: Zoran Lončarević/RAS Srbija

Pjevačica i glumica odlikovana je nagradom za životno djelo za doprinos muzičkoj sceni, a ona za „Blic“ kaže da muzika nije trebalo da bude njeno opredjeljenje.

– Slučajno sam se našla među pjevačima jer sam završila glumačku akademiju i moje opredjeljenje je trebalo da bude da igram u predstavama, filmovima i u serijama, a ne da pjevam. Međutim, život je to tako namjestio i na estradi sam provela skoro 40 godina. Na estradnoj sceni sam se obrela u “Koštani” Bore Stankovića, i ta uloga mi je trasirala put na muzičku scenu – iskreno priča Snežana za “Blic”.

Ova glumica i pjevačica o čijoj ljepoti se nadaleko čulo, nikada nije pravila kompromise i otišla u čistu komercijalu.

– Uvijek sam bježala od estrade i voljela da se o meni govori kao o umjetnici. Imala sam i komercijalne pjesme u karijeri kao “Oči šarene” , “Mitke i Koštana” koju sam izdala za “Grand” i još njih, ali sam birala da pjevam isključivo pjesme s umjetničkim kvalitetom koje imaju dobar tekst. Na kraju mi nije žao što se svrstavam u pjevačice jer sam pjevala dušom i svaku pjesmu iznijela sa emocijama koje je publika voljela i prepoznala kao lijepe – zaključuje Snežana Savić.

Ona je objasnila i zbog čega je ostala u muzici toliko dugo, iako to nije baš željela.

– Nije da nisam voljela da pjevam. Još na akademiji moja klasa je bila vrlo muzikalna i često smo pjevali i svirali. Kako su mi se nudile uloge na filmovima u kojima je trebalo i da pjevam, ja sam ih prihvatala, a neke su i pisane za mene, poput one u „Boljem životu“, prihvatila sam ih u iščekivanju velikih glumačkih uloga – ispričala je Snežana.

Inače, pomenutu nagradu joj je dodijelio Savez estradno-muzičkih umjetnika Srbije u saradnji sa Samostalnim sindikatom estradnih umetnika, a prije ovog priznanja Snežana je dobila mnogo muzičkih nagrada na festivalima u cijelom regionu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO