Politika

"SLUŠAMO GLAS NARODA I TAKO OKREĆEMO BROD" Lider DNS s članstvom poslao poruku sa Trga Krajine (FOTO)

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da ova stranka ostaje jedinstvena i da nema nesporazuma vrha stranke sa Gradskim odborom DNS Banjaluka.

"SLUŠAMO GLAS NARODA I TAKO OKREĆEMO BROD" Lider DNS s članstvom poslao poruku sa Trga Krajine (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Predsjednik Gradskog odbora DNS Banjaluka Borivoje Obradović poslao mi je zvanični dopis da će biti poštovane sve odluke predsjednika i Predsjedništva DNS. Samim tim smatram da između predsjednika i Predsjedništva i ovog odbora nema nikakvog nesporazuma i hijerarhija se poštuje, rekao je Nešić novinarima u Banjaluci.

On je najavio da će u četvrtak, 29. oktobra, biti održana sjednica Predsjedništva DNS-a na kojoj će, između ostalog, biti donesena odluka o tome kako će ova stranka nastupiti u Banjaluci na predstojećim lokalnim izborima.

– DNS nije partija jednog čovjeka, već demokratska, a prije svega narodna. Oslušnućemo glas naroda i da vidimo u kojem pravcu da okrenemo brod DNS – rekao je Nešić, koji je posjetio izborni štand DNS-a na trgu Krajine i zajedno sa kandidatima ove stranke za lokalne izbore razgovarao sa građanima.

On je tom prilikom naglasio da su ovdje ljudi sa kompletne izborne liste DNS-a koji su dokazali da je ova stranka spremna da izađe u izbornu utakmicu, da osvoji dovoljan broj glasova, te da bude dio vlasti u interesu građana Banjaluke.

Odgovarajući na pitanje da li će biti sastanka sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, Nešić je rekao da je u četvrtak sjednica Predsjedništva DNS-a, a nakon toga, kako kaže, “možda bude, a možda ne”.

Pročitajte još

– DNS je istupio iz koalicije i ta odluka se ne može preispitivati – takva je kakva je. Naravno, može neko na Predsjedništvu inicirati da ona bude preispitana, pa ćemo vidjeti – naveo je Nešić.

Na pitanje da li on zahtijeva određene funkcije u javnim preduzećima, Nešić je rekao da je “on nezaposlen, te da bi mogao aktivirati profesionalni status poslanika jer mu to zakon dozvoljava”.