Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SMETA IM “SRPSKA KOKA-KOLA” Na etiketi vidjeli muškarca sa ŠAJKAČOM, pa se pobunili (FOTO)

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Etiketa na “koka-koli”, čije je porijeklo iz Srbije, izazvala je negodovanje nekih kupaca u Splitu, kojima je zasmetao lik sa šajkačom.

Kako prenosi “Hrvatska danas”, kupci u jednoj prodavnici u Splitu iznenadili su se kada su na etiketi pronašli otisnuti lik nasmiješenog gospodina sa dugim brkom, crnim prslukom i šajkačom na glavi.

Fotografija verzije tog poznatog pića iz Srbije uskoro se proširila internetom, a mnogi su se zapitali “šta ona radi u hrvatskim prodavnicama”.

Natpis na etiketi pokazuje da je zemlja porijekla Srbija, ali je uvoznik Crna Gora. Pretpostavlja se da su hrvatski trgovci odlučili da kupe verziju iz Srbije, jer je jeftinija od one na domaćem tržištu.

Kako navodi portal, navodno, ta “koka-kola” je “lošijeg kvaliteta od hrvatske, odnosno od one koja se puni u Hrvatskoj, ali ima nižu cijenu”. Hrvatski mediji prenose da je “čika” sa etikete dio službene “Koka-Koline” kampanje “Slavimo kada smo zajedno”, koja se emitovala u Srbiji.

Nije jasno da li su srpske “koka-kole” slučajno završile na hrvatskom tržištu ili su vlasnici trgovina odlučili ići za jeftinijom verzijom, ali ono što jeste jasno to je da je nekima u Hrvatskoj zasmetao lik sa šajkačom više nego što bi im zasmetao šećer u samom piću, navodi “Hrvatska danas”.

Prije dvije godine slična situacija bila je i u Zagrebu, kada je jedna žena na “Fejsbuku” objavila da na “koka-koli” koju je kupila piše da je proizvod uvezen iz Srbije. Ona je svoje nezadovoljstvo “umotala” u frazu da ukus nije isti kao hrvatske “koka-kole”, a zasmetalo joj je i što je riječ o “nepovratnoj ambalaži”.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO