Svijet

Smetalo mu, a sada se ne buni: Gradonačelnik Pule snimljen kako slavi uz Halida Bešlića, nakon zabrane koncerta narodnjaka u ovom gradu (VIDEO)

Snimak Filipa Zoričića, gradonačelnika Pule koji je zabranio koncert Duška Kuliša, Ane Bekute i Dragana Kojića Kebe, a na kojem se vidi da se besramno provodi uz narodnjake, postao je hit na mrežama.

Gradonačelnik Pule
FOTO: DINAMOZAGREB12 /YOUTUBE/SCREENSHOT

U videu iz jednog lokala u Istri u kojemu se vide harmonikaši i čuje pjesma “Iznad Tešnja”, koju izvodi Halid Bešlić, vidi se i gradonačelnik hrvatskog grada koji je zabranio izvođenje narodnjaka.

Zoričić je za hrvatski Indeks.hr potvrdio da je video autentičan i otkrio kako je došlo do situacije da se baš on provodi uz narodnjake, čiji koncert je zabranio.

Pročitajte još

– Ja sam to vidio na internetu. Supruga i ja smo privatno pozvani na 30 godina jednog malog restorana u Puli jer sam bio razrednik djetetu vlasnika i snimljeno je taman na našem ulasku u objekt – rekao je Zoričić.

Zoričić na pitanje da li muzika koja se čuje pripada “muzici koja ne pripada podneblju, mentalitetu i duhu Pule” nije htio da mnogo polemiše.

– Nikad se nisam bavio time ko šta sluša u privatnom prostoru. Ovo je privatni prostor i nemam tu šta kome da govorim – kaže Zoričić.

Na zabavi se, kaže, zadržao oko pola sata.

– Pogrešno se ponavlja teza da zabranjujemo koncerte u Puli. Kao Grad nemamo takva ovlašćenja, ali imamo ovlašćenja i obavezu da promovišemo pojedina događanja kroz održavanje u prostorima koji su u vlasništvu Grada Pule – rekao je Zornjić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu