Kultura

„SMIJANJE NA TRI JEZIKA“ Projekat se vraća Banjaluku i donosi nove radionice

Projekat „Smijanje na tri jezika“ vraća se u Banjaluku, a on donosi radionice i „Open Mic veče“ za ljubitelje stend ap komedije.

„SMIJANJE NA TRI JEZIKA“ Projekat se vraća Banjaluku i donosi nove radionice
FOTO: RAS SRBIJA

U srijedu i četvrtak, 9. i 10. decembra, od 14 časova u Domu omladine, Mirko Komljenović i Omer Hodžić učesnike će uputiti u male tajne i čari ovog jedinstvenog žanra.

OKC „Abrašević“ iz Mostara u saradnji sa bosanskohercegovačkim komičarima projekat sprovode u djelo već dva mjeseca.

Karavan humora „Smijanje na tri jezika“ proputovao je već Bosnu i Hercegovinu, a sada je red da Banjalučani dobiju priliku da dokažu koliko su duhoviti.

U Mostaru, Sarajevu i Tuzli radionice i nastupi uspješno su završeni, a dobili smo i pobjednike „Open Mic“ večeri. U Banjaluci je publika uživala u nastupu već afirmisanih komičara, a sada će imati priliku da učestvuju i u radionicama, nauče nešto više i steknu iskustvo uz Mirkana i Omera. Sve zainteresovane su pozvali da se prijave slanjem mejla na info@okcabrasevic.org i rezervišu mjesto, zbog ograničenog broja učesnika i poštovanja svih mjera i preporuka u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

– Na dosadašnjim radionicama smo imali izvrsne učesnike, koji su istinski željeli da nauče i uspiju u ovoj branši. A to je jako važno, jer mi ne možemo da budemo duhoviti umjesto nekoga, ali možemo da im objasnimo neke tehničke stvari i prenesemo naša iskustva. Ipak, sopstveno iskustvo je najvažnije, te preporučujem svima da se odvaže i nastupe, kada budu u mogućnosti – rekao je Mirko.

Učesnici će imati priliku da nauče o različitim stilovima u stand up komediji, pisanju i konstruisanju šala, ponašanju i stavu na bini, te interakciji s publikom. Ali i priliku da nastupe na „Open Mic“ večeri u četvrtak u 19 časova, te osvoje tablet.

Projekat „Smijanje na tri jezika“ se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).