Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Smijenjen direktor škole u kojoj je učenik drugarici napravio ŽIG USTAŠKOG SIMBOLA

Svijet
Autor:

Foto: Dnevnik.hr

Hrvatska ministarka nauke i obrazovanja Blaženka Divjak potpisala je razrješenje direktoru Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru u kojoj je mladić prošlog mjeseca žigosao koleginicu iz razreda upaljačem.

Nakon tog događaja otkriveni su brojni propusti u radu i djelovanju direktora Joze Dragića koji je u jednom trenutku medijima kazao kako se radilo o dječjoj igri. On je drugarici upaljačem napravio ustaški simbol.

Školski odbor je odbio da ga smijeni, ali je to učinila ministarka Blaženka Divjak. Kako saznaje “Index” iz dobro upućenog izvora, Dragić neće biti razmješten na neku drugu funkciju već ovo razrješenje znači i otkaz.

– Izrazito mi je žao što je Školski odbor u Zadru prije nekoliko nedjelja pobegao od odgovornosti i nije smijenio direktora škole u kojoj je učenik nanio tjelesne povrede koleginici. Protiv učenika policija je podnijela kaznenu prijavu, a direktor nije primjereno delovao. To je, na žalost, sve češća pojava u svim sferama našeg društva i tome zaista treba stati na kraj. S druge strane, kao ministarka, od svoje odgovornosti ne bježim i zato sam danas i službeno razriješila direktora Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru – rekla je ministarka Divjak.

Komentarišući slučaj žigosanja, Jozo Dragić za N1 televiziju rekao je da nije riječ o “posebno teškom djelu” te da je u pitanju bila “samo dječja igra”.

– Izjave direktora u Zadru o slučaju vršnjačkog nasilja u školi smatram u potpunosti neprimjerenima. Posebno jer je odgovoran za zakonitost rada i stručni rad školske ustanove -rekla je ministarka Divjak, prenijela je Hina.

Nakon skandala u Zadru, pojavili su se i navodi da je djevojčica sama tražila od druga da joj žigoše ustaški simbol “U”.

Jedna njena poznanica je rekla da nju često viđa u ustaškim majicama.

– Pošto živim na Boriku i često prolazim pokraj škole i pijem kafu u “Terre”, viđam tako i ***, koja često dolazi u ustaškim majicama, ide u Admirala… Dječak joj slovo ‘U’ nije mogao napraviti u jednom potezu, bez da se ona trznula… pa tamo je bilo 20 učenika… – rekla je ona za “Jutarnji list”.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO