Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SMRT PJEŠAKA Pobjegao s mjesta nesreće, krenuo na put, predomislio se i SVE ISPRIČAO POLICIJI

Hronika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Mladić Mile Mijatović  (24) uhapšen je nakon što se sam policiji predao i priznao da je u Prijedoru udario pješaka Draška Lj. (60). On je pobjegao sa mjesta nesreće, a nesretni čovjek je preminuo od zadobijenih povreda, saznaje Srpskainfo.

Prema našim saznanjima, Mijatović je zaposlen kao profesionalni vozač u jednoj firmi iz Prijedora i ranije nije pravio veće saobraćajne prekršaje.

Nesreća se desila u ponedjeljak uveče na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor. Tom prilikom Draško Lj. je zadobio teške povrede i prevezen je u Univerzitetski klinički centar Republike Spske, gdje je preminuo od teških povreda zadobijenih u ovoj nesreći.

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je, navodeći inicijale, da je Mijatović u trenutku nesreće vozio “golf 4”.

Nakon što se predao, policija je ispitala Mijatovića i on je juče, poslije kriminalističke obrade, predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Detalji

Prema nezvaničnim informacijama, mladić je u policiji ispričao kako se desila ova nesreća.

– On je to veče bio s prijateljem i krenuo je kući. U to vrijeme bio je mrak i padala je jaka kiša, te je bila slaba vidljivost na putu. On je rekao da je vozio i samo gledao u svoju traku, ali da se odjednom ispred njega našao čovjek. Koliko je bio blizu govori i podatak da vozač uopšte nije kočio prilikom udara – ispričao je izvor blizak istrazi.

On je dodao da je Mijatović izjavio da je bio u velikom šoku i da iz straha nije smio da se zaustavi, nego je samo nastavio da vozi.

Mijatović je drugog dana otišao na posao i trebao je kamionom da ide u inostranstvo. Prema našim saznanjima, on je krenuo na put, ali se predomislio, vratio u policiju i sve priznao.

Kamere

Izvor blizak istrazi pojašnjava i da se Mijatović nije predao policiji, on bi svakako bio uskoro uhapšen.

– Na tom dijelu puta ima dosta kamera koje su snimile sam trenutak nesreće, ali i dio puta na kojem se vidi gdje je otišao Mijatović. Inspektori su prepoznali o kojem je vozilu riječ i identifikovali vlasnika. Međutim, skoro u isto vrijeme ovaj mladić se pojavio u policijskoj stanici i priznao da je on skrivio ovu nesreću – istakao je naš sagovornik.

Nema pješačkog

Mještani koji žive u blizini mjesta gdje se desila nesreća pričaju da na ovom dijelu nema pješačkog prelaza i da zbog toga pješaci imaju dosta problema.

– Postoji samo jedan pješački, koji vodi prema nekoj ogradi, gdje ima tabla da se ne smije dalje ići. To znači da taj pješački ne vodi nikuda. Zbog toga pješaci na ovom dijelu puta često pretrčavaju put – ispričao je naš sagovornik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO