Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SMRTOVNICA ZA ŽIVU ŽENU “Krenula sam da izjavim saučešće, a ‘pokojnica’ mi otvorila vrata”

Društvo
Autor:

Foto: Privatna arhiva

– Vidjela sam na umrlici da je komšinica preminula i pošla da izjavim saučešće. A onda mi je pokojnica otvorila vrata, zamalo da se šlogiram! – priča u nevjerici mještanka ariljskog naselja Vrane u kom se odigrao ovaj nesvakidašnji događaj.

Naime, prije dva dana pojavila se umrlica na ime bake Bebe S. iz ovog naselja na kojoj je jasno označen datum sahrane – 5. decembar, kao i ožalošćeni.

Vidjevši umrlicu, naša sagovornica je pošla da izjavi saučešće i, samim tim, ništa je nije pripremilo za šok koji se dogodio kada je njena komšinica otvorila vrata.

Šta se krije iza bizarnog događaja?

– Stvarno ne znam zašto je ona to uradila, ali priča se da je htjela vidjeti ko će joj doći na sahranu, da zna za života ko je poštovao i volio. Tako se priča ovdje po selu – kazala je sagovornica.

Ona ipak naglašava da je od svoje komšinice dobila sasvim drugačiji uvid u situaciju.

– Kada sam se uputila njenoj kući da izjavim saučešće familiji i kada sam je ugledala na vratima, nakon prvobitnog šoka, upitala sam šta sve to znači, a ona je odgovorila da joj je neko to, kao, odštampao. Ne znam, ali stvarno ovako nešto u životu nisam mogla da zamislim da ću doživjeti. Umrlica živoj ženi! Bože sačuvaj – kaže komšinica koja je još uvijek u čudu.

Prema saznanjima, baka Beba živi sama, a da li je ovo zaista bila njena ideja, ili se neko neslano našalio sa staricom, još uvijek je nepoznato.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO