Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SNAŽAN START Fanovi se spremaju za narednu godinu i 20 godina Egzit festivala

Kultura
Autor:

Foto: Exit Festival

Za samo nekoliko dana otkako je počela registracija za novo izdanje Egzit festivala idućeg jula, prvih 17.000 fanova iz cijelog svijeta već se prijavilo za prve ulaznice.

Ovako snažan start i prve brojke ne čude mnogo, budući da publiku i sam festival očekuje veliki jubilej, jer u julu 2020. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, Egzit slavi 20 godina festivala.

Pod simboličnim sloganom Egzit 2.0, jedan od najznačajnijih svjetskih festivala označava početak svoje nove ere, kojim najavljuje brojne inovacije u svim oblastima svog djelovanja. Očekuje se da će idućeg jula Petrovaradinska tvrđava biti najatraktivnija svjetska muzička destinacija na kojoj će se okupiti neki od najznačajnijih muzičkih izvođača današnjice, kao i odabrana imena koja su kreirala dvodecenijsku istoriju festivala. Imajući u vidu korijene nastanka festivala, pored muzike i društveni aktivizam će biti u prvom planu, sa značajnim projektima lokalnog, regionalnog i globalnog nivoa.

Budući da se radi o velikoj godišnjici, mnogima će registracija biti i najsigurniji put do ulaznice, jer se očekuje da će cijele serije ulaznice nestajati ranije nego ikad prije. Prijavljivanje za najpovoljnije ulaznice i dalje je u toku, a svi koji se registruju mogu potencijalno da osvoje i dodatne ulaznice, turističke pakete, bekstejdž iskustva i mnoge druge vrijedne nagrade! Ulaznice će na jesen biti puštene u prodaju.

I iduće godine, osim muzike vrhunskih izvođača, Petrovaradinska tvrđava biće centar društvenog aktivizma koji Egzit i više od dvije decenije njeguje, još iz perioda kada je nastajao kroz niz akcija tadašnjih studenata Novosadskog univerziteta. A najbolje zagrijavanje za Egzit 2.0 predstavlja zvanični festivalski “aftermovie”, objavljen samo dan nakon zvaničnog zatvaranja festivalskih kapija. Film je zabiležio i mnoge neočekivane situacije, i kadrove izvođača u njihovim najemotivnijim reakcijama tokom fantastičnih nastupa koje su mnogi od njih uvrstili među najbolje u karijeri.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO