Svijet

SNAŽNO DEMANTOVAO OPTUŽBE Državni tužilac Australije odbacio navode o silovanju

Državni tužilac Australije Kristijan Porter saopštio je danas da je on osoba koja je bila predmet prijave zbog navodnog silovanja u dalekoj prošlosti, ali je odbacio te navode i snažno demantovao optužbe.

SNAŽNO DEMANTOVAO OPTUŽBE Državni tužilac Australije odbacio navode o silovanju
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Političari koji su prošle sedmice primili anonimne navode o seksualnom napadu iz 1988. godine predali su materijal federanoj policiji.

Policija Novog Južnog Velsa, gdje se napad navodno dogodio, saopštila je da nema dovoljno dokaza za istragu i da je slučaj zatvoren.

Želeći da okonča spekulacije o identitetu neimenovanog zvaničnika od kada su se prošle sedmice pojavili navodi o silovanju, Porter je u emotivnom obraćanju javnosti rekao da je on ta osoba.

On je napomenuo da se taj incident nije desio i da nije imao seksualni odnos sa ženom o kojoj je riječ.

– Mogu samo da vam kažem da se to nije desilo”, rekao je Porter na konferenciji za novinare u Pertu i dodao da je od njega zatraženo da “opovrgne nešto što se nije dogodilo prije 33 godine”.

Porter je izjavio da sve što zna o ovom slučaju potiče iz medija i da mu detalji optužbe nisu predočeni.

On je dodao da neće podnijeti ostavku na funkciju, koja je na nivou kabinetskog ministra, ali da će uzeti nekoliko slobodnih sedmica da bi “procijenio i popravio” svoje mentalno zdravlje.

Prihvati notifikacije