Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SNIJEG DONIO PROBLEME Jak vjetar stvara nanose, na Rudnu zavijano više od 200 ljudi

Društvo
Autor:

Foto: R. Getel/RAS Srbija

Snijeg koji pada na Kopaniku otežao je saobraćaj, jer jak vjetar stvara nanose i pravi probleme putarima i vozačima, koji u velikom broju nemaju zimsku opremu, dok je na Rudnu zavijano više od 200 ljudi.

Do povremenih zastoja u odvijanju saobraćaja dolazi zbog nesavjesnih vozača koji na put na planinu kreću bez zimske opreme i lanaca, javila je Radio-televizija Srbije.

Na Rudnu je zavijano više od 200 ljudi, od kojih je veliki broj gostiju koji su na odmoru. Duva jak vjetar, a nanosi dostižu visinu od jednog metra. Zavijan je i put koji od Rudna vodi do Ibarske magistrale.

Putni pravac od Brzeća ka Kopaoniku je prohodan, ali je kolona vozila kilometarska, a saobraćaj usporen.

Visina snijega, koji intenzivno pada, iznosi 70 centimetara, a gusta magla smanjuje vidljivost na 100 metara. Udari vjetra premašuju brzinu od 70 kilometara na sat, pa stvara snježne nanose.

Ekipe zimske službe “Kruševac puta” su na terenu, rade na raščišćavanju. Na terenu su tri čistača koji pokrivaju prilaze Kopaoniku iz opštine Raška.

Problem su i na putu Rudnica-Kopaonik, u vikend naselju, gdje je uklanjanje snijega izuzetno otežano zbog parkiranih automobila.

Saobraćaj je zato otežan iz tog pravca uprkos maksimalnim naporima preduzeća za puteve “Novi Pazar put”.

Upozoravaju i na veliki broj vozača koji ne koriste adekvatnu zimsku opremu i dodatno otežavaju saobraćaj Golija-Rudno.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO