Hronika

SNIMAK KOJI ŠOKIRA Tvrdi da je djecu tukla iz straha za njihov život, roditelji najavili tužbu (VIDEO)

Nakon što je snimak na kome se vidi da žena šamara dvojicu dječaka dospio u javnost Blic je razgovarao sa Milovankom Ristić (63) iz Bora, koja je na snimku. Ova Boranka ne poriče da je ošamarila dječake, ali tvrdi da je to uradila jer je strahovala za njihovu bezbjednost pošto su vrata koja vode na krov zgrade bila otvorena.

SNIMAK KOJI ŠOKIRA Tvrdi da je djecu tukla iz straha za njihov život, roditelji najavili tužbu (VIDEO)
Foto: Vecernje novosti/Youtube Screenshot

Tog dana je došao komšija kod mene na vrata i rekao mi je: “Milovanka izađite, zaključajte krov, neka djeca se muvaju na hodniku na desetom spratu”. Istog momenta sam uzela ključeve da ta vrata zaključam. U međuvremenu su ta dva dječaka izašla na 10. sprat i krenuli su prema stepeništu. Zbog njihove bezbjednosti, iz straha i panike da im se nešto ne desi, ja sam udarila djecu – priča za Blic Ristić, inače upravnica zgrade u kojoj je došlo do incidenta.

Kako su Večernje novosti juče objavile, Ristić je na saslušanju rekla da je dječake ošamarila jer joj je smetala buka, a navodno je dodala i da bi ponovo postupila isto. U razgovoru za Blic ova žena naglašava da se osjeća krivom što je udarila dječake, a kaže da je to rekla i sudiji za prekršaje.

– U onom strahu, kad sam vidjela da su djeca krenula ka stepenicama, ja sam to uradila. Starijeg dječaka, kada sam se malo pribrala, sam zagrlila i pitala ga: „Da li znaš šta je moglo da vam se dogodi, da ste se malo pogurali i pali, nemojte molim vas više da dolazite to da mi radite“.  Vrata od krova su bila otvorena, jer je serviser radio servisiranje liftova i bile su velike vrućine, pa su mi majstori rekli da otvorim vrata da ventilacija kruži zbog motora na liftu. Plašila sam se zbog tog krova i otvorenih vrata, ali jesam pogriješila – tvrdi ona.

Jedan od roditelja dječaka koji je, kako se vidi na snimku sigurnosne kamere, udaren, Veselin Stoilković, kaže da će i on i roditelji drugog dječaka podnjeti i privatnu prijavu protiv Ristić.

– Taj incident se dogodio u junu kada je moj sin sa drugom krenuo kod njihovog trećeg druga. Ušli su u lift, ali su promašili sprat. Tu ih je napala ta žena. Moje dijete je nakon toga otišlo kod majke drugog dječaka i rekao da su dobili batine. On je pobjegao iz zgrade, ali je njegov drug sa snimka ostao tamo – kaže Stoilković.

On dodaje da mu je komšija pokazao snimak i da se šokirao kada je vidio šta se tačno dogodilo.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=30&v=gTe7TST0wDY

– Privatno ćemo je tužiti i ja i otac drugog djeteta – kaže Stoilković.

Na snimku koji je zabilježila kamera se vidi kako žena udara djecu kada ona izlaze iz lifta.

Milovanka Ristic je osuđena novčanom kaznom na 20.000 dinara. U presudi u koju je Blic imao uvid se, između ostalog, navodi da je Milovanka Ristić na saslušanju iz okolnosti predmetnog prekršaja izjavila da ne osporava navode iz zahtjeva, snosi svu odgovornost za nesavjesno ponašanje jer nije smjela da tako postupi prema maloljetnicima.