Banjaluka

SNOVI POSTALI JAVA Moderne saobraćajnice promijenile izgled naselja (VIDEO)

Izgraditi nove, savremene puteve za brzorastuća prigradska naselja, ali i napraviti nove spojeve između velikih gradskih naselja, bio je jedan od ključnih ciljeva administracije Grada Banjaluka u protekle četiri godine.

SNOVI POSTALI JAVA Moderne saobraćajnice promijenile izgled naselja (VIDEO)
FOTO: GRAD BANJALUKA

Danas, četiri godine poslije, kroz Šargovac se, umjesto izraubovanim putem bez trotoara, stiže savremenom, bezbjednom saobraćajnicom. Đaci mogu bez opasnosti da dođu do škole, kao i njihovi vršnjaci na Petrićevcu, Česmi, Priječanima…

Zahvaljući ovim ulaganjima, Banjaluka je dobila i novi spoj dva velika gradska naselja – Lauša i Paprikovca, put za koji su mnogi vjerovali da nikad neće biti sagrađen. Nije se vjerovalo ni da će se spojiti Istočni tranzit, 30 godina poslije obustavljanja radova.

🔶 Izgraditi nove, savremene puteve za brzorastuća prigradska naselja, ali i napraviti nove spojeve između velikih…

Posted by Grad Banja Luka on Tuesday, September 22, 2020

Strateškim promišljanjem i efikasnom realizacijom, nekadašnji snovi postali su java.

Gradonačelnik Igor Radojičić ističe da su velike saobraćajnice u novim banjalučkim naseljima predstavljale jedan od najvećih prioriteta u radu.

– Velika ulaganja u saobraćaj imaju za cilj poboljšanje kvaliteta života u gradu, i za vozače i za pješake. Gradnja mostova, kružnih raskrsnica i novih saobraćajnica treba da skrati vrijeme boravka u vozilima, smanji aerozagađenje i troškove – poručio je Radojičić, naglasivši da konceptualno treba nastaviti tako da svaka glavna okosnica kroz velika naselja bude rekonstruisana, obnovljena, proširena i bezbjedna.

A.E.