Politika

"SNSD i Dodik gube kontrolu nad procesima na nivou BiH" Borenović o žrijebu kojim je odlučeno da Nenad Vuković bude 5. delegat u Domu naroda PS BiH

Ipak ima pravde, iako nekada spora, kada smo posvećeni i uporni može biti dostižna! Sreća prati hrabre!

Sastanak opozicije u Istočnom Sarajevu, Branislav Borenović
FOTO: SDS

Ovo je poručio Branislav Borenović, predsjednik PDP, nakon što je žrijebom odlučeno da peti delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH bude Nenad Vuković iz PDP.

Ovo je bio dugotrajan, težak, nekada i mučan proces, ali nismo odustajali. Ostaje žal što je trebalo godinu i po da se ovaj proces okonča i što nije sve odmah završeno u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ali očigledno je da se u ovoj zemlji treba boriti za pravdu. Podsjetiću da su glasanje u NSRS pratile brojne kontroverze, od mogućih falsifikovanih i uslikanih listića, pa dalje, oko čega još vodimo sudski postupak. Da je bilo drugačije, da se nisu po običaju bavili prevarama, svi bismo izbjegli ove procedure – rekao je Borenović.

Pročitajte još

Ističe da će se ulaskom Nenada Vukovića u Dom naroda PS BiH političke prilike umnogome promijeniti.

– SNSD i Dodik gube potpunu kontrolu nad procesima na nivou BiH, što će, prije svega, dovesti do smirivanje aktuelne uzavrele tenzične situacije i omogućiti lakšu prohodnost zakonskih rješenja. Ali, iznad svega, iako pokušavaju da manipulišu javnost da će biti drugačije, očajnički kukumaču, mogu poručiti da će Republika Srpska i srpski interesi biti zaštićeniji nego do sada, u skladu sa postojećim dejtonskim ustavnim okvirom – rekao je Borenović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu