Banjaluka

“SNSD kao OBRNUTI ROBIN HUD, pomaže bogatima” Stanivuković kritikovao odluku o poreskoj stopi na nepokretnost u Banjaluci

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, istakao je danas da je SNSD obrnuti Robin Hud i da pomažu bogatima i žele smanjiti prihode u budžetu grada.

“SNSD kao OBRNUTI ROBIN HUD, pomaže bogatima”  Stanivuković kritikovao  odluku o poreskoj stopi na nepokretnost u Banjaluci
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Dobio sam odluku o poreskoj stopi na nepokretnosti čime bi grad u budžetu imao četiri miliona KM manje prihoda – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Time će, kako je dodao, nedostajati novac za stvari koje trebaju Domu zdravlja ili za besplatne udžbenike te socijalna davanja.

U pitanju je kako kaže amandman SNSD  koji bi trebao uticati na naplatu poreza na nepokretnosti koji je kako ističe bajkovit.

Pročitajte još

– Ona je nesistemska i za budžet neprihvatljiva. Kada se malo bolje pogleda ta izmjena vidi se da pomaže samo bogatima. Olakšice će osjetiti samo oni koji su bogati, oni koji imaju 4 ili 5 stanova i slično, to neće osjetiti obični građani a grad gubi na prihodima. Oni su obrnuti Robin Hud koji pomažu bogatima – kazao je on.

FOTO: VESNA POPOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: VESNA POPOVIĆ/RAS SRBIJA

Dodao je da je poreska stopa neprihvatljiva i predstavlja kako kaže “udar na budžet Banjaluke“.

– Poreska stopa koju smo mi predložili je identična kakva je bila prošle godine i godinu ranije od 2015. godine. Njihov cilj je da se rasčerupa budžet i da mogu reći “onaj Stanivuković ništa ne zna”- kazao je Stanivuković.