Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SNSD NE MOŽE DA ISPRAVI GREŠKE” Pandurevićeva brani Šarovića u slučaju pelješki most

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Aleksandra Pandurević

Orkestrirano lamentiranje funkcionera SNSD zbog poziva predsjednika SDS Mirka Šarovića Predsjedništvu BiH da se ponovo pozabavi pitanjima izgradnje nuklearnog odlagališta na Trgovskoj gori, kao i Pelješkog mosta, samo govori da SNSD nažalost nije u stanju prihvatiti dobronamjerne i dobre sugestije, i ispraviti svoje greške, smatra funkcionerka SDS Aleksandra Pandurević.

– Umjesto da uoče i isprave svoje greške, SNSD ih galamom pokušava sakriti, brinući se samo za fotelje i raspodjelu plijena. A kako im je Hrvatska vratila? Tako što smo danas na sjednici Savjeta ministara imali opomenu pred tužbu Hrvatske elektroprivrede kojom od RiTE Gacko traže 100 miliona evra na ime predratnih ulaganja. Zašto veliki zaštitnici hrvatskih nacionalnih interesa prvo nisu od Hrvatske tražili da odustane od ove tužbe i Trgovske gore, pa onda zaštitili Pelješki most? Post festum bilo šta tražiti je čisto bacanje prašine u oči. Trguje se kada imate čim trgovati – kaže Pandurevićeva.

Ako pitaju šta su stranke SzP uradile da spriječe izgradnju odlagališta, Pandurevićeva tvrdi da su uradili mnogo.

-Da nije bilo aktivne uloge bivšeg člana Predsjedništva Mladena Ivanića, naših ministara u Savjetu ministara, kao i poslanika u PS BiH, to odlagalište bi već bilo izgrađeno. I mi nemamo problem ni da pohvalimo angažman ministarke Srebrenke Golić. Na tom problemu smo svi skupa radili – kaže ona.

Padsjeća da je Predstavnički dom PS BiH prvi usvojio Rezoluciju o neprihvatanju izgradnje skladišta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori i da je tada poslanik SNSD Lazar Prodanović rekao ono što je juče izjavio Šarović, a to je da BiH treba pokrenuti arbitražu ukoliko Hrvatska ostane istrajna u svojoj namjeri kojom se krše međunarodne konvencije i protokoli.

-Te priče SNSD da se SDS dodvorava ovom ili onom, zaista ne piju vodu jer je više nego vidljivo da se jedino SNSD dodvorava Hrvatskoj. SDS kao politička partija ima legitimno pravo da bude akter i kreator političkih procesa, da razgovara sa svima i traži partnere za realizaciju svojih političkih ciljeva, i ne znam zašto se toga neki tako panično plaše – zaključuje Pandurevićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO