Sport

ŠOK U MONTE KARLU Evans eliminisao lošeg Đokovića

Šok na Mastersu u Monte Karlu! Danijel Evans je eliminisao Novaka Đokovića u trećem kolu sa 2:0 (6:4, 7:5), a srpski teniser je odigrao veoma loš meč sa puno grešaka, što je strpljivom igrom Britanac kaznio.

ŠOK U MONTE KARLU Evans eliminisao lošeg Đokovića
FOTO: SEBASTIEN NOGIER/EPA

Đoković je igrao bez prave energije, bukvalno nije imao nikakvu reakciju ni na dobre, ni na loše poene i sa puno grešaka je davao veliku šansu rivalu koji je na kraju slavio.

Novak je odigrao veoma loš prvi set protiv Danijela Evansa. Najbolji teniser svijeta je katastrofalno ušao u meč u kojem je rivalu na startu dozvolio dva brejka. Evans je poklon iskoristio i poveo sa 3:0, a tek onda srpski teniser je zaigrao kvalitetnije i uspio da dođe do izjednačenje 4:4.

Pročitajte još

Tek kad se činilo da će slomiti meč i u potpunosti ga okrenuti u svoju korist, uslijedila je serija loših poteza srpskog tenisera, pa je Britanac dobio prvi set sa 6:4. Nevjerovatno zvuči podatak da je Novak u prvom setu imao 23 greške.

Gubitak seta naljutio je Đokovića koji je zatim zaigrao puno agresivnije. Nije više Novak čekao na osnovnoj liniji već je napadao rivala i to je odmah donijelo sjajan start drugog seta. Srpski teniser je napravio brejk i poveo 3:0.

FOTO:
FOTO:

Međutim, uslijedio je novi pad u igri. Opet se Đoković vratio na staro, a uporni Britanac je vraćao loptu i čekao da njegov rival pogriješi pa je napravio brejk i došao do izjednačenja 3:3. Onda je u 11 gemu Đoković opet odigrao veoma loše. Nekoliko neiznuđenih grešaka donijeli su brejk Britanca, koji je poveo 6:5 a zatim i servirao za pobjedu.

U četvrtfinalu ga očekuje David Gofan.