Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ŠOK U NBA LIGI Zbog neočekivanog ishoda lutrije prvi pik ODBIJA DA IDE NA DRAFT

Sport
Autor:

Foto: @ZionW32/Twitter

Najbolji mladi košarkaš svijeta Zajon Vilijams predviđen je da bude prvi pik na NBA draftu. Prava da biraju prije svih ostalih timova dobili su Nju Orleans Pelikansi, što se baš i ne sviđa mladom krilnom centru koji bi mogao da donese radikalnu odluku.

Kako je tim iz grada za koji se smatra da je kolevka džez muzike imao svega šest odsto šansi da bira prvi, niko ga nije smatrao ozbiljnim kandidatom za takav ishod. Ipak, kako život često donosi iznenađenja, baš jedno takvo se desilo u noći između utorka u srijede.

Zajon je sada “osuđen” da NBA karijeru započne u Nju Orleansu, što se njemu baš i ne sviđa pa bi mogao da povuče radikalan potez i ostane još jednu godinu na koledžu.

Kako mu je ovo bila tek prva godina na Djuku, tehnički, ima pravo da nastavi da nastupa za taj unverzitet, o čemu se sve više priča sa one strane Atlantika.

– On ima opciju da ne ode u Nju Orleans. Ne kažem da će se to desiti, ali on još uvijek nema agenta niti je potpisao ikakav ugovor sa nekih tehničkim sponzorom, pa je zato zaprijetio da će ostati još jednu godinu na Djuku – rekao je analitičar uglednog ESPN-a Brajan Vindhorst.

Ukoliko se desi da Zajon zaista povuče prijavu sa drafta i vrati se koledž košarci to bi bio presedan koji nije viđen u najjačoj ligi na svijetu. Jer kome su još predviđali da če biti prvi pik, a na kraju odbije da ode na draft?

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO